Antichrist blir dataspill

Det høres mest ut som en off-season aprilsspøk, men ifølge Politiken.dk er Zentropa i full gang med utviklingen av Eden, et dataspill basert på Lars von Triers nye film Antichrist. Spillet beskrives av spillregissør Morten Iversen som en «marerittversjon av Myst«, og skal blant annet tilføre atmosfære ved å hente inn nyhetsklipp og videoer fra nettet mens du spiller.

– I forhold til filmen blir spillet en mye sterkere personlig opplevelse. Det er lettere å distansere seg i filmen, fordi det er von Triers hjerne som har uttenkt virkemidlene. Men nettopp fordi man forteller spillet om sin verste frykt i starten, blir Eden en sterk og meget personlig opplevelse som vil utfordre deg i nettopp det du er redd for, sier Iversen til Politiken.

Eden lanseres for Windows om et års tid, muligens sammen med en spesialutgave av Antichrist på DVD – såfremt von Trier selv gir tommelen opp. Han har nemlig visstnok «final cut» på spillet.