Rollebesetningen til Lars von Triers The House That Jack Built er klar

Med Uma Thurman og Siobhan Fallon Hogan bekreftet, er rollebesetningen til Lars von Triers mye forhåndsomtalte seriemorder-film, The House That Jack Built, klar. Opptakene begynner i løpet av mars måned. 

Høsten 2014 avslørte produsentene Peter Aalbæk Jensen og Louise Vesth at den danske mesterens neste prosjekt ville bli en TV-serie, basert på det britiske barnediktet «This Is the House That Jack Built», med et «kæmpestort internationalt cast». Tidlig i fjor erklærte imidlertid Trier at prosjektet i stedet blir en spillefilm (via en Bowie-inspirert videosnutt).

Rollebesetningen har med varsomme skritt kommet på plass, og med Thurman og Hogan bekreftet i en pressemelding fra Zentropa, skal det meste være på plass ifølge Vesth: «Med disse to fantastiske skuespillerinder er hovedcastet nu på plads, og vi er klar til at begynde at indspille – og dræbe…»

Zentropas offisielle synopsis av filmen lyder som følger: 

The House That Jack Built følger den højt intelligente Jack over en periode på 12 år og introducerer de mord som er definerende for Jacks udvikling som seriemorder. Vi oplever historien gennem Jack, mens han postulerer, at hvert et mord han begår er et kunstværk i sig selv. Selvom politiet langsomt nærmer sig Jack, løber han større og større risici i jagten på at skabe det ultimative kunstværk.

Thurman spilte Mrs. H i Nymphomaniac, en nokså liten, men definitivt minneverdig rolle, og Hogan har tidligere samarbeidet med Trier i både Dancer in the Dark og Dogville. Utover Thurman og Hogan, er både Sofie Gråbøl (Forbrytelsen) og Riley Keough (American Honey) bekreftet, samt Matt Dillon og Bruno Ganz, som gestalter filmens hovedroller.

Dillon er selve seriemorderen, og Ganz vil spille en mystisk person som inngår i samtale med seriemorderen om drapene han har begått – ikke ulikt relasjonen mellom Charlotte Gainsbourg og Stellan Skarsgård i Nymphomaniac.

Innspillingen av The House That Jack Built vil etter sigende starte i Trollhättan, Sverige, i løpet av mars, og fortsette i København i mai.