«Jackie»

Konkurranse: Vinn gratisbilletter til spesialvisning av Pablo Larraíns Jackie på Kunstnernes Hus Kino

Pablo Larraíns glimrende film Jackie var en av kinovinterens store favoritter for oss i Montages, men dessverre forsvant oppmerksomheten rundt filmen bak buzzen til andre Oscar-kandidater som Moonlight og La La Land. Nå byr Kunstnernes Hus Kino i Oslo på en ny mulighet til å se filmen på det store lerretet – og vi gir i den anledning bort noen gratisbilletter!

Denne spesialvisningen av Jackie på Kunstnernes Hus Kino finner sted i morgen, lørdag 22. april kl. 20.00 (mer info her) – og Montages-skribent Benjamin Yazdan vil holde en innledning til visningen. Han skrev i sin omtale av Jackie blant annet inngående om filmens tematisering av sorg under offentlighetens lupe: «[Et sentralt motiv i Jackie er presidentfruens] enestående evne til å iscenesette mediale tablåer med seg selv i fokus; dels handler det om kontroll, dels er det en komponent i det altseende mannlige blikket hun har hatt på seg fra første dag som presidentfrue.»

Da vi første gang så Jackie på fjorårets filmfestival i Venezia ble redaksjonens utsendte også svært begeistret, og en podkastsamtale om Natalie Portmans formidable rolleprestasjon og Pablo Larraíns visuelle behandling av Jackie Kennedys skjebne finner dere i denne festivalpodkasten fra Venezia.

Har du lyst på gratisbilletter til spesialvisningen på Kunstnernes Hus Kino av Jackie? Send oss en epost til post@montages.no om du ønsker én eller to billetter, og fortell oss hvilken Natalie Portman-rolle som er din favoritt i hennes karriere til nå, og en setning om hvorfor. Begrenset antall billetter, så det er førstemann til mølla!

Sjekk også ut de andre filmene som vises i programmet på Kunstnernes Hus Kino fremover – onsdag  26. april får kinoen eksempelvis besøk av Claire Denis, som skal vise sin nye film Voilà l’enchaînement og samtale med Eskil Vogt.

*

Konkurransen er avsluttet.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 2 kommentarer

  1. Fredrik Omre sier:

    Hei! Jeg ønsker meg 2 billetter til Jackie!

    Det kjedelige svaret her er Portlands rolle i Black Swan (hvor hun var helt fantstisk), men på det tidspunktet var hun allerede så etablert at jeg knapt leet et øyebryn da jeg så hvor godt hun gestaltet rollen som den uskyldige Nina. Nei, vi må litt lenger tilbake i tid. Min favoritt Natalie Portman-rolle er som den gammelunge Marty i Beautiful Girls. Dette er, i likhet med Jackie, en litt oversett film, hvor Nathalie Portman outshiner Uma Thurman totalt i en alder av 15(!) år. Det er det ikke mange som klarer. Dessverre fikk ikke Natalie Portman noen priser for den rollen, men om den kan føre til to gratisbilletter for meg så har den i hvert fall vunnet noe. Og det synes jeg den fortjener ;-)

    • Nyyydelig film og ditto Portman-rolle! En oversett nittitallsperle som fortjener langt mer oppmerksomhet enn den har fått. Konkurransen er avsluttet – det er ikke flere billetter igjen, dessverre.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>