Hold av torsdag 22. mars! Utdeling av Filmkritikerprisen og panelsamtale om det norske filmåret 2017

Hva var fjorårets viktigste trender i norsk kinofilm? Hvilke regissører utmerket seg, hvilke filmer har vi tatt med oss, på godt og vondt? Og hva var det egentlig norske filmer handlet om, i 2017?

Noen svar vil kanskje stige til overflaten torsdag 22. mars når Filmkritikerprisen deles ut av Norsk filmkritikerlag, og en panelsamtale om det norske filmåret 2017 arrangeres av Montages og Filmkritikerlaget. Det er femte året på rad at Filmkritikerlaget og Montages samarbeider om dette arrangementet, der det norske filmåret – i lys av Filmkritikerprisen – både blir feiret, undersøkt og diskutert. Panelsamtalen er åpen for alle, og arrangeres i år for andre gang i salen på Kunstnernes Hus Kino.

Dørene åpner kl. 18.30, og panelsamtalen starter kl. 19.00. Varigheten er som tidligere en drøy time. Etter arrangementet vil det naturligvis legges til rette for at diskusjonene kan fortsette i uformelle samtaler og sosialt samvær utover kvelden, i baren på Kunstnernes Hus. Det hele blir altså en ypperlig anledning for alle våre lesere og lyttere til å delta i meningsutvekslingene om ny norsk film.

Panelsamtalen vil som i tidligere utgaver kretse rundt de norske filmene fra fjoråret (eksempelvis Thelma, Hva vil folk si, Hoggeren, Fra balkongen), og se nærmere på de store linjene, mønstre og tendenser i tematikk og estetikk, i tillegg til et særlig blikk på noen utvalgte filmer. Panelet som møtes til samtale torsdag 22. mars vil bestå av skuespiller Maria Bock, regissør og manusforfatter Gunhild Enger, filmkritiker og kulturredaktør i Dagsavisen Mode Steinkjer, og Montages-redaktør Karsten Meinich.

Vel møtt! Arrangementet er Vel møtt! Arrangementet er støttet av Fritt Ord, og er gratis. Se også eventet på Facebook.