Hold av torsdag 14. mars! Utdeling av Filmkritikerprisen og panelsamtale om det norske filmåret 2018

Hva var fjorårets viktigste trender i norsk kinofilm? Hvilke regissører utmerket seg, hvilke filmer har vi tatt med oss, på godt og vondt? Og hva var det egentlig norske filmer handlet om, i 2018?

Noen svar vil kanskje stige til overflaten torsdag 14. mars når Filmkritikerprisen deles ut av Norsk filmkritikerlag, og en panelsamtale om det norske filmåret 2018 arrangeres av Montages og Filmkritikerlaget. Panelet som møtes til samtale i år vil bestå av skuespiller Anders Danielsen Lie, professor Anne Gjelsvik og filmviter Eirik Frisvold Hanssen, med Montages-redaktør Karsten Meinich som ordstyrer. Sted: Vega Scene i Oslo.

Panelsamtalen vil som i tidligere utgaver kretse rundt de norske filmene fra fjoråret (i 2018 så vi et bredt utvalg titler som bl.a. Blindsone, Utøya 22. juli, Mordene i Kongo, Røverdatter, Harajuku, Skjelvet, Sonja). Samtalen vil åpne med panelmedlemmenes personlige observasjoner fra filmåret, og samtidig se nærmere på de store linjene, mønstre og tendenser i tematikk og estetikk, i tillegg til et særlig blikk på noen utvalgte filmer.

Det er sjette året på rad at Filmkritikerlaget og Montages samarbeider om dette arrangementet, der det norske filmåret – i lys av Filmkritikerprisen – både blir feiret, undersøkt og diskutert. Panelsamtalen er åpen for alle, og arrangeres i år for første gang i foajeen på Vega Scene i Oslo.

Lokalet er åpent for publikum fra kl. 18.30, og panelsamtalen starter kl. 19.00. Arrangementet vil etter planen være ferdig innen kl 20.30, og etterpå vil det naturligvis legges til rette for at diskusjonene kan fortsette i uformelle samtaler og sosialt samvær utover kvelden, i Vega Snackbar. Det hele blir altså en ypperlig anledning for alle våre lesere og lyttere til å delta i meningsutvekslingene om ny norsk film.

Vel møtt! Arrangementet er støttet av Fritt Ord, og er gratis. Se også eventet på Facebook.