Jessica Chastain, Colin Farrell og Samantha Morton skal spille i Liv Ullmanns Miss Julie

Liv Ullmann har ikke klart å stable et filmprosjekt på beina siden den glimrende Trolösa i 2000, trass utallige forsøk. Nå ser det ut til at Ullmann endelig får realisert sin versjon av August Strindbergs stykke Frøken Julie (tidligere udødeliggjort på film av Alf Sjöberg).

Michelle Williams var tiltenkt å spille hovedrollen, men for en stund siden dukket det opp rykter om at Oscar-nominerte Jessica Chastain (Zero Dark Thirty) skulle overta. Dette har Chastain nå bekreftet, og Variety skriver at også Colin Farrell og Samatha Morton skal spille bærende roller. Da er det rimelig å anta at Farrell vil gestalte tjeneren Jean, Frøken Julies flamme.

Strindbergs fortelling handler om et tragisk forsøk på forsoning mellom to mennesker fra ulike klasser som har elsket hverandre hele livet, men som aldri har hatt muligheten til å omsette de svermeriske følelsene til kjærlige handlinger. Frøken Julie og Jean har kommet til et punkt hvor de opplever at livet nærmest har blitt skuslet bort, og er fanget i en dødsone: skal de bli ved sin lest eller følge drømmene de burde ha oppfylt for lenge siden?

Dette er gode nyheter for alle Ullmann-fans, og Montages venter spent på mer informasjon vedrørende produksjonen.

Kilde: The Playlist