Opprop mot Bergman-auksjon

Etter Ingmar Bergmans eget ønske, skal hans berømte hus på Fårö auksjoneres bort, og er åpen for bud frem til 20. august. Screen Daily skriver at mange uttrykker sin frustrasjon over at ikke svenske myndigheter griper inn, slik at huset kan stå som et minne om Bergman og ikke minst fungere som hovedkvarter for Bergmanveckan – en årlig filmfestival på øya, til ære for mesteren (som . Bergman-skuespillere som Liv Ullmann, Harriet Andersson og Erland Josephson har visstnok skrevet under på et bekymringsbrev som vil bli trykket i den svenske avisen Dagens Nyheter senere denne uka.

Selv håper jeg eiendommen havner i hendene på Bergmanveckans ledelse, som garantert vil ivareta hjemmet på best mulig måte, og forhåpentligvis åpne det for publikum etterhvert. Selv har jeg sneket meg inn på Bergmans eiendom da han fortsatt levde, og har steiner fra Persona-stranden som minner rett foran meg her jeg sitter og skriver. Da jeg gjerne vil tilbake, akter jeg å følge eiendommens skjebne med haukeøyne utover sommeren!