Visuelt suggererende trailer til Halfdan Ullmann Tøndels Cannes-vinner Armand

Traileren til årets norske Cannes-triumf Armand lover et intenst og visuelt suggererende drama.

Armand hadde verdenspremiere i den offisielle sideseksjonen Un certain regard i Cannes i mai, der også Kristoffer Borglis Syk pike og Eskil Vogts De uskyldige har blitt vist de senere årene. Det er stadig en stor begivenhet hver gang en norsk film konkurrerer i Cannes, men Armand er på toppen av det hele regissøren og manusforfatteren Halfdan Ullmann Tøndels spillefilmdebut.

Og da utdelingen av årets priser fant sted i Cannes-festivalens storstue Lumière, ble Armand tildelt Gullkameraet (Camera d’Or), festivalens utmerkelse for beste debutfilm, som går på tvers av de forskjellige programmene og konkurransene. Det var første gang en norsk film vant Gullkameraet, og anerkjennelsen sikrer en forrykende start på karrieren for Ullmann Tøndel, som også i utgangspunktet hadde mange internasjonale øyne rettet mot seg – all den tid han er barnebarnet til Ingmar Bergman og Liv Ullmann. Apropos, så er det neste stedet Armand skal vises Fårö på Gotland, i forbindelse med det årlige arrangementet Bergmanveckan.

Nå foreligger altså traileren til Armand, og den gir inntrykk av et intenst drama som tar utgangspunkt i en hverdagslig setting, for så å skru stilen over i noe som ligner en psykologisk thriller. Filmen er fotografert på 16mm av Pål Ulvik Rokseth, som også stod bak (og nylig ble Amanda-nominert for) de magiske bildene i Thea Hvistendahls debut Håndtering av udøde tidligere i år.

I Armand blir vi kjent med Elisabeth, som blir kalt inn til et foreldremøte på kort varsel. Sønnen hennes er anklaget for noe, men hva dette «noe» er virker uklart. Snart er også rektor, helsesøster og et annet foreldrepar en del av et møte skolen raskt mister kontrollen over. Allerede i denne første smakebiten får Renate Reinsve vist frem noe av registeret sitt i hovedrollen. I tillegg får vi se rektoren spilt av Øystein Røger, en mor spilt av Ellen Dorrit Petersen og en ung lærer gestaltet av Thea Lambrechts Vaulen.

Armand får norsk kinopremiere 27. september.

*