NFI gir produksjonstilskudd til Liv Ullmanns Miss Julie og fem andre filmer

I natt formidlet vi nyheten om at Jessica Chastain, Colin Farrell og Samatha Morton skal spille hovedrollene i Liv Ullmanns filmatisering av August Stringbergs Fröken Julie. I dag offentliggjorde Norsk filminstitutt at Miss Julie får 7.685.000 kroner i produksjonstilskudd.

Ullmann har opplevd avslag fra filminstituttet tidligere, også da med store internasjonale stjernenavn på rollelisten. At Miss Julie nå har fått innvilget støtte, tyder på at prosjektet i seg selv holder mål. Liv Ullmann skal ikke bare regissere filmen, men også skrive manus. Synnøve Hørsdal er produsent. Da hersker det altså ingen tvil om at Miss Julie blir en norsk film, selv om den vil være engelskspråklig.

I samme pressemelding kunne NFI kunne også meddele at Synnøve Hørsdal og Maipo er tildelt 6.500.000 kroner i produksjonstilskudd til Leo, som blir Eirik Svenssons andre spillefilm (regissøren debuterer denne uken med En som deg). Mer Film AS og produsent Maria Ekerhovd får tilskudd til to kinofilmer. Bobbie Peers vant Gullpalmen i Cannes for kortfilmen Sniffer, og spillefilmdebuterer endelig med Dirk Ohm – illusjonisten som forsvant, som tildeles 9.050.000 kroner. Ekerhovd og Mer Film får også 9.610.000 kroner i produksjonstilskudd til Her er Harold, som blir Vegas-regissør Gunnar Vikenes fjerde spillefilm.

Cinenord Kidstory AS og regissør Katarina Launing får 6.800.000 kroner i tilskudd til spillefilmen Kule kidz gråter ikke, som handler om en fotballglad jente som får vite at hun har blodkreft. Manusforfatter er Linda May Kallestein, mens Tanya Badendyck og Silje Hopland Eik produserer filmen. Til slutt får Bent Hamer og BulBul Film AS 4.500.000 kroner til spillefilmen 1001 gram, som er andre del av et produksjonstilskudd på totalt 12 millioner. Vi krysser fingerene for at filmen blir bedre enn Hjem til jul.

Klikk på titlene for å lese mer om hver enkelt produksjon.

Kilde: NFI