Hollywood gjør «hat trick» av Park Chan-wooks hevn-trilogi – Hany Abu-Assad regisserer Sympathy for Mr. Vengeance

Det er tydelig at Hollywood har blod på tann hva gjelder nyinnspillinger av Park Chan-wooks hevn-trilogi. Spike Lees versjon av Oldboy har premiere i midten av oktober, William Monahan er i gang med manuset til Sympathy for Lady Vengeance (hvor Charlize Theron ryktes å skulle spille tittelkarakteren), og nylig kom The Wrap med nyheten om at Hany Abu-Assad (Paradis nå) skal regissere Sympathy for Mr. Vengeance.

Produksjonen av sistnevnte er – overraskende nok – allerede godt i gang. Nokså ukjente Brian Tucker (Broken City) er i ferd med å utarbeide manuskriptet, produksjonsselskaper og tilhørende produsenter er sikret, og castingprosessen har begynt. Utover dette er innspillingsperiode og antatt premieredato fortsatt uvisst.

Sympathy for Mr. Vengeance er et grotesk portrett av en døvstum mann som tyr til voldelige løsninger for å samle inn penger til å betale for søsterens nyretransplantasjon. Det er lite sannsynlig at Hollywoods versjon blir like grafisk som originalen, så det skal bli spennende å se om Abu-Assad klarer å formidle dystre fortellingen uten å ty til grusom vold – Sympathy for Mr. Vengeance kan vel generelt sies å være den minst Hollywood-vennlige i Parks trilogi.

Om Abu-Assad, som mottok Un Certain Regards kritikerpris for Omar under filmfestivalen i Cannes i våres, er en passende regissør, gjenstår å se.

I mellomtiden får vi nøye oss med Red Band-traileren til Spike Lees Oldboy