Her er produksjonsteamet til Star Wars: Episode VII

Ensemblet som skal virkeliggjøre Star Wars: Episode VII begynner å ta form, og i går annonserte starwars.com – franchisens offisielle nettsted – den mildt sagt imponerende listen over fagfolkene som skal fylle de forskjellige rollene bak kamera.

Listen er preget av kjente navn som tidligere har samarbeidet med moderne Hollywood-mestere som Christoffer Nolan og David Fincher, samt George Lucas‘ bestekompis Steven Spielberg. Etter den glatte og sjelløse prequel-trilogien til Lucas, lover denne besetningen godt for filmens kunstneriske uttrykk.

Produksjonsteamet består av:

 • Foto: Dan Mindel (Mission: Impossible III, Star Trek-fimene, Enemy of the State)
 • Klipp: Maryann Brandon (Mission: Impossible III, Star Trek) og Mary Jo Markey (Super 8, The Perks of Being a Wallflower)
 • Produksjonsdesigner: Rick Carter (Avatar, Jurassic Park) og Darren Gilford (Oblivion, TRON: Legacy)
 • Kostymedesigner: Michael Kaplan (Blade Runner, Fight Club)
 • Special effects supervisor: Chris Corbould (Skyfall, The Dark Knight Rises, Inception)
 • Lyddesigner: Ben Burtt (Lincoln, Star Wars: Episodes I-VI)
 • Re-recording mixer: Gary Rydstrom (Jurassic Park, Saving Private Ryan)
 • Supervising sound editor: Matthew Wood (Star Trek Into Darkness, There Will Be Blood)
 • Sound and visual effects supervisor: Roger Guyett (Star Trek Into Darkness, Star Wars: Episode III)
 • Komponist: John Williams (Haisommer, Star Wars-filmene, Jurassic Park, osv…)
 • Produsenter: Kathleen Kennedy (Cape Fear, Jurassic Park), J.J. Abrams (Lost, Super 8, Star Trek-filmene) og Bryan Burk (Cloverfield, Star Trek Into Darkness)
 • Utøvende produsenter: Tommy Harper (Star Trek Into Darkness) og Jason McGatlin (Tintin, War of the Worlds)

I går ble det for øvrig også kjent at Michael Arndt (Toy Story 3, Oblivion) trer av som manusforfatter, og erstattes av Star Wars-veteran Lawrence Kasdan, i samarbeid med filmens regissør og produsent J.J. Abrams.

Med produksjonsteamet på plass, og et manus som forhåpentligvis ikke mister gnisten i hendene på Kasdan og Abrams, antas Star Wars: Episode VII å gå i opptak våren 2014. Går alt som forventet får filmen premiere i løpet av 2015.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 2 kommentarer

 1. Vidar Olsen sier:

  Spennende! Nå kjenner jeg at jeg gleder meg. Det frenetiske foto og klipp har irritert meg litt på Star Trek, men kan kle Star Wars bedre, hvis de roer reka LITT ned og klarer å begrense Lens Flare galoren.

 2. Eirik Wiklund sier:

  Det er mange dyktige produksjonsfolk i Hollywood. Det som nok er ganske essensielt har vært og knytte til seg mennesker som evner og levere «state of the art» nivå, samtidig er det mennesker som har dypere forståelse for SW universet, som kan se en sammnheng i den betydning for flere generasjoner, og som kan gå inn og gjøre selve «storytelling» delen akkurat så finstemt og autentisk som mulig. Lawrence Kasdan, John Williams og Ben Burt. Jeg sier ikke mer.

  Jeg tror Michael Arndt har levert sitt bidrag, men at J.J Abrams har behov for og sette sitt eget stempel på det, som også en «auteur» vil ha ønske om. Det gir styrke føler jeg. Ikke minst når man vet han er en stor SW fan. Og tror Kathleen Kennedy har passet på at nettop der, kommer Kasdan inn og assisterer. Mannen som skrevet verdens beste sci fi opera oppfølger, ESB, og kanksje tidenes eventyrfilm Raiders of the Lost Ark. Jeg kan godt se at det ville være en fare hvis Abrams ville bruke sine manushjelpere, Orci, Lindehof, her, brats som polerer, strømlinjeformer og tjener penger som gress, se hva Prometheus eks, endte opp som.

  Man skal også huske på at Doug Chiang og Ian McCraig er inne på art direction siden, de jobbet på «prequels» , men deres arbeide var fult av variasjon, referanser og boblende lek, og jeg tror de denne gangen vil kunne tre frem i lyset av en mer balansert brug av CGI.

  Nå, et problem. Hvis manuset fortsatt ikke er lukket, så betyr det at castingen ikke er ferdig, vi har ingen tittel, ingen dato, og utsatt innspillings til ca vår 2014….tviler sterkt på en åpning memorial day weekend 2015. Jeg vet ikke hvor riktig en julepremiere ville føles for en SW film? Noen tanker om det? Disney sluker også nærmest seg selv med Episode 7 og Avangers 2 i mai måned 2014 og selv om det er plass til begge to, skal det også koordineres et enormt apparat knyttet til leverandører og spinn off produkter., hvor folk som spytter penger inn, jo vil ha full oppmerksomhet for sine produkter. Sånn er det blitt.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>