The Last Jedi-regissør Rian Johnson skal skrive ny, original Star Wars-trilogi

Gjør dere klar for mer Star Wars. Ikke bare står Skywalker-sagaens åttende kapittel for døren, når The Last Jedi har kinopremiere 13. desember, men nå skal filmens regissør Rian Johnson dykke videre inn i Star Wars-universet med en ny, original trilogi.

Disney-sjef Bob Iger offentliggjorde i natt at Lucasfilm-produsent Kathleen Kennedy har inngått en avtale med Rian Johnson, hvor han får oppgaven med å skrive og regissere en helt ny filmtrilogi fra Star Wars-universet, som ifølge pressemeldingen vil introdusere nye rollefigurer og utspille seg «in a corner of the galaxy that Star Wars lore has never before explored.»

Dette er naturligvis store (og gledelige) nyheter for Star Wars-fansen, ikke minst fordi det bekrefter hvor stor tillit Lucasfilm har fått til Johnson i løpet av arbeidet med The Last Jedi – som igjen betyr at den straks kinoaktuelle filmen antageligvis er på rett spor. «He’s a creative force,» sier Kennedy i en uttalelse, «and watching him craft The Last Jedi from start to finish was one of the great joys of my career. Rian will do amazing things with the blank canvas of this new trilogy.»

Samtidig viser dette at Disney/Lucasfilm for lengst har forstått at potensialet for nytt innhold i franchisen er stort, og skal utnyttes. Hvis man tar for gitt at de klarer å introdusere nye, interessante karakterer og gode, underholdende historier til Star Wars-kanon, er det ingenting som står i veien for at Rian Johnsons nye trilogi vil bli ønsket varmt velkommen. Men vi noterer oss også at dette vil bety at filmuniverset Star Wars blir utvidet proporsjonalt, og kanskje demystifiseres noe av mytologien som nettopp trenger sin mystikk. Tiden vil vise.

Disney/Lucasfilm offentliggjorde også i natt at en ny live action tv-serie fra Star Wars-universet skal settes i produksjon, med tanke på å bli distribuert direkte på Disneys egne strømmetjeneste, som er ventet i 2019.

*