Alden Ehrenreich seiler opp som favoritt til å spille den unge Han Solo i ny Star Wars-antologifilm

Til den kommende antologifilmen om en ung Han Solo skal en ny skuespiller gestalte Harrison Fords legendariske Star Wars-helt, og nå rapporterer Deadline at det er Alden Ehrenreich som er filmskapernes utvalgte favoritt til å plukke opp stafettpinnen etter Ford.

Nå som Disney eier rettighetene til Star Wars-universet, utnytter de (som forventet) materialet for alt det er verdt. Bare få dager etter den lovende traileren til første antologifilm – Rogue One: A Star Wars Story – slippes nå denne brennhete casting-nyheten til det neste kapittelet i spin off-serien. En rekke unge skuespillere har vært aktuelle den siste tiden – deriblant Taron Egerton og Jack Reynor – men Alden Ehrenreich imponerte åpenbart så mye på ferske leseprøver at han nå har gått til topps blant kandidatene.

Ehrenreich er et forholdsvis ubeskrevet blad, men har nylig hatt roller i filmer som Chan-wook Parks Stoker (2013), Woody Allens Blue Jasmine (2013) og Coen-brødrenes ferske Hail, Caesar (2016) – i sistnevnte var han et høydepunkt. Om man skal dømme etter utseendet hans alene, finnes det også en brukbar likhet til Harrison Ford i hans yngre dager. Kanskje er det ikke påfallende som Youtube-fenomenet Anthony Ingruber, som både har utseende, stemme og ansiktsmimikken på plass, men han manglet kanskje skuespiller-erfaringen til å fange Lucasfilms interesse.

Vi vet ennå lite om innholdet i denne utitulerte Han Solo-filmen, utover at Star Wars-veteran Lawrence Kasdan har skrevet manuset med sin sønn Jon Kasdan, mens Phil Lord og Christopher Miller skal regissere. Regissørduoen er kjent for sin energiske (og for noen anmasende) stil – synlig i animasjonsfilmene Cloudy With a Chance of Meatballs (2009) og The Lego Movie (2014), og til en viss grad i de to Jump Street-filmene. De har samtidig demonstrert karakterdybde og fandenivoldskhet i den glimrende komedieserien The Last Man on Earth (2015-). Det kan komme godt med når de skal dykke ned i Han Solos rufsete smuglerfortid, før han ble mer eller mindre ufrivillig rekruttert av opprørsstyrkene i Star Wars (1977).

Som alltid verner Lucasfilm om sine prosjektdetaljer som om det var statshemmeligheter, men hvis Alden Ehrenreich nå faktisk ender opp i rollen til slutt, kan det bli starten på en lysende karriere. Han skal etter sigende også ha en sentral rolle i Warren Beattys kommende film om den legendariske renessansemannen Howard Hughes.

Antologifilmen om Han Solo vil etter planen få premiere i mars 2018.