Harry Potter-regissør David Yates snuser på nytolkning av Scarface

En ny filmversjon av Scarface har lenge vært på trappene, og nå meldes det at David Yates – som stod bak de fire siste Harry Potter-filmene – er heteste kandidat til å innta regissørstolen.

Scarface er som kjent et ikonisk, filmhistorisk navn – som både i Howard Hawks’ orginalversjon fra 1932 og i Brian DePalmas 1983-utgave lyktes i å skape enigmatiske portretter av den titulære gangsteren. Særlig DePalmas Scarface har hatt en enorm innvirkning på populærkulturen, og ikke minst – paradoksalt nok – som ikon for virkelige kriminelles selvmytologisering.

Det er Deadline som melder at Yates nå er studioet Universal sin utvalgte til å bringe Scarface tilbake til kinoene i en ny, moderne utgave. (Tarzan-filmen Yates skulle gjøre er kansellert av Warner Bros.) Selv om Yates kan virke som et besynderlig valg til å tegne opp en ny Scarface-myte, var han en prisbelønnet TV-regissør før han entret Harry Potter-maskineriet, og særlig den originale State of Play-miniserien viser hva som bor i Yates – utenom unge trollmenn med eksistensielle utfordringer.

Så er det sikkert mange som vil stille spørsmålet: hvorfor trenger vi enda en nytolkning av Scarface? Det enkle svaret er vel at Hollywood vil tjene penger uten å ta en for stor risiko. Scarface er en merkevare, og nå skal det tappes fra kilden… igjen.