Harry Potter-regissør David Yates snuser på nytolkning av Scarface

En ny filmversjon av Scarface har lenge vært på trappene, og nå meldes det at David Yates – som stod bak de fire siste Harry Potter-filmene – er heteste kandidat til å innta regissørstolen.

Scarface er som kjent et ikonisk, filmhistorisk navn – som både i Howard Hawks’ orginalversjon fra 1932 og i Brian DePalmas 1983-utgave lyktes i å skape enigmatiske portretter av den titulære gangsteren. Særlig DePalmas Scarface har hatt en enorm innvirkning på populærkulturen, og ikke minst – paradoksalt nok – som ikon for virkelige kriminelles selvmytologisering.

Det er Deadline som melder at Yates nå er studioet Universal sin utvalgte til å bringe Scarface tilbake til kinoene i en ny, moderne utgave. (Tarzan-filmen Yates skulle gjøre er kansellert av Warner Bros.) Selv om Yates kan virke som et besynderlig valg til å tegne opp en ny Scarface-myte, var han en prisbelønnet TV-regissør før han entret Harry Potter-maskineriet, og særlig den originale State of Play-miniserien viser hva som bor i Yates – utenom unge trollmenn med eksistensielle utfordringer.

Så er det sikkert mange som vil stille spørsmålet: hvorfor trenger vi enda en nytolkning av Scarface? Det enkle svaret er vel at Hollywood vil tjene penger uten å ta en for stor risiko. Scarface er en merkevare, og nå skal det tappes fra kilden… igjen.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 3 kommentarer

 1. Christoffer Ødegården sier:

  Jeg er nå enig i at Yates har talent, og jeg vil sikkert se filmen (hvis den får gode nok anmeldelser eller på andre måter virker interessant) men det blir nok ikke på kino. Det som gjør at de to tidligere versjonene står så sterke er at de er vilt forskjellige tolkninger. Stil og atmosfære kunne ikke være mer forskjellig. For ikke å nevne at begge hadde hovedrollen spilt av skuespillere som i alle fall kunne hevdes å være den tidens beste. Paul Muni i 1932, Al Pacino in 1983 … Hvem skal de få inn denne ganger som klarer å toppe dette? Daniel Day-Lewis?

  Kan verken se for meg at de klarer å få med seg en interessant nok skuespiller eller at Yates klarer å lage en totalt ny og spennende vri.

 2. Even G. Benestad sier:

  Det er tydelig at Hollywoods idetørke ikke er over! De siste årene har «re-make» blitt et ord for kommende kriser. Særlig har horrorfilmen fått merke den bitre smaken av fæle nytolkninger gjort av ultrahippe kokainsniffende unge regissører uten verken talent eller videre teft for annet enn å klippe superfort. Nå er det Scarface som skal under pisken. At de setter Yates foran rattet tyder heldigvis på at de kanskje har en plan om å gjøre noe annet enn rent søppel. Når det er sagt opplever jeg Yates bidrag til Harry Potter universet som meget sterile greier… Nå må jeg på toalettet!

 3. Geir J. Olsen sier:

  AHHH endelig var det noen som kom med ordet jeg har lett etter: STERILT!

  Når jeg så de siste HP-filmene ble jeg ikke overbevist over regissøren og klarte aldri finne det rette ordet til å beskrive hans kjedelige arbeid med serien før … NU!

  STERILE GREIER!

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>