- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Harry Potter-regissør David Yates snuser på nytolkning av Scarface

Av , 1. august 2013 i Ukategorisert

En ny filmversjon av Scarface har lenge vært på trappene, og nå meldes det at David Yates [1] – som stod bak de fire siste Harry Potter-filmene – er heteste kandidat til å innta regissørstolen.

Scarface er som kjent et ikonisk, filmhistorisk navn – som både i Howard Hawks’ orginalversjon fra 1932 [2] og i Brian DePalmas 1983-utgave [3] lyktes i å skape enigmatiske portretter av den titulære gangsteren. Særlig DePalmas Scarface har hatt en enorm innvirkning på populærkulturen, og ikke minst – paradoksalt nok – som ikon for virkelige kriminelles selvmytologisering.

Det er Deadline [4] som melder at Yates nå er studioet Universal sin utvalgte til å bringe Scarface tilbake til kinoene i en ny, moderne utgave. (Tarzan-filmen Yates skulle gjøre [5] er kansellert av Warner Bros.) Selv om Yates kan virke som et besynderlig valg til å tegne opp en ny Scarface-myte, var han en prisbelønnet TV-regissør før han entret Harry Potter-maskineriet, og særlig den originale State of Play [6]-miniserien viser hva som bor i Yates – utenom unge trollmenn med eksistensielle utfordringer.

Så er det sikkert mange som vil stille spørsmålet: hvorfor trenger vi enda en nytolkning av Scarface? Det enkle svaret er vel at Hollywood vil tjene penger uten å ta en for stor risiko. Scarface er en merkevare, og nå skal det tappes fra kilden… igjen.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/harry-potter-regissor-david-yates-snuser-pa-nytolkning-av-scarface/

Lenker i denne artikkelen:

[1] David Yates: http://montages.no/filmfolk/david-yates

[2] orginalversjon fra 1932: http://www.imdb.com/title/tt0023427/combined

[3] 1983-utgave: http://www.imdb.com/title/tt0086250/combined

[4] Deadline: http://www.deadline.com/2013/07/david-yates-in-final-talks-for-scarface-as-universal-very-high-on-reboot-script/

[5] Yates skulle gjøre: http://montages.no/nyheter/harry-potter-regissor-david-yates-gar-i-gang-med-ny-tarzan-film/

[6] State of Play: http://en.wikipedia.org/wiki/State_of_Play_(TV_serial)

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.