Tim Burton regisserer live action-filmatisering av Dumbo

The Hollywood Reporter melder at Tim Burton vil regissere Disneys nye filmatisering av Dumbo. 

Med fjorårets Maleficent, kinoaktuelle Eventyret om Askepott og de kommende blockbusterne Peter Pan, Jungelboken, Skjønnheten og udyret og nå Dumbo, kan det kan virke som om Hollywood har store planer om å gjøre live action-filmatiseringer ut av samtlige Disney-klassikere.

Burton går trolig i gang med Dumbo etter han har ferdigstilt Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children, som ifølge IMDb er under innspilling. Manuset til Dumbo er ført i pennen av Ehren Kruger (Transformers-filmene), og vil bli en miks mellom CGI og live action. Etter signende vil nyfilmatiseringen inkorporere historien om en menneskefamilie som følger Dumbos på hans reise – sannsynligvis for å gi litt mer kjøtt på beinet til den snaut timelange originalen fra 1941.

alice_in_wonderland17

Da Disney og Burton serverte oss Alice in Wonderland for omlag fem år siden, kjente mange at de var forsynt; den en gang oppfinnsomme filmskaperens masete lek med snurrigheter (inklusive tungt sminkede utgaver av Johnny Depp og Helena Bonham Carter) hadde for alvor begynt å repetere seg selv. Derfor var det en lettelse å konstatere at både Dark Shadows og animasjonsfilmen Frankenweenie beveget seg mer mot «gode gamle” Burton. Til tross for lunken mottagelse må vel også Big Eyes – som får norsk kinopremiere 17. april – sies å utgjøre et steg i denne retningen.

Dumbo virker imidlertid som en nødløsning; hadde Big Eyes blitt en stor suksess, ville Burton trolig fått muligheten til å lage mer personlige filmer fremover, men siden fiaskoen allerede er et faktum, er det ikke noen stor overraskelse at Disney-fabrikken venter med åpen dør.

Har du troen på Burtons live action-filmatisering av Dumbo? Fyr løs i kommentarfeltet.