TIFF 2018

Gaspar Noé gjester filmfestivalen i Tromsø

TIFF 2019: I ettermiddag ble det offentliggjort at den fransk-argentinske mesterregissøren Gaspar Noé skal besøke filmfestivalen i Tromsø neste uke.

Noé var allerede aktuell på TIFF-programmet med norgespremieren på hans bejublede nye film CLIMAX (lytt til vår podkast), men nå skal altså den kontroversielle auteuren dra oppover for å presentere filmen selv. Det innebærer at han også blir gjest på Montages’ tradisjonsrike videocast Filmprat (på Kulturhuset, tirsdag 14.30).

Vår egen Sveinung Wålengen, som er leder for Verdensteatret i Tromsø, uttaler seg entusiastisk i festivalens rykende ferske pressemelding: «Vi er svært glade for at Gaspar Noé gjester årets TIFF. Noé er kjent som en provokatør, men er også en stor filmkunstner, og med CLIMAX ser han ut til å nå et bredere publikum enn vanlig. Filmen er en av de senere års mest intense og forførende filmopplevelser – selv om den er aldri så marerittaktig.»

Han har tidligere beskrevet filmen slik på Montages: «Mens det minker i sangria-bollen stiger uroen blant dansetruppen i CLIMAX, som innser at den spanske sommerdrikken har vært krydret med LSD. Situasjonen i det isolerte lokalet glir over i et mareritt av droger og dans, men hu hei – for et audiovisuelt og sanselig fyrverkeri det er for oss tilskuere!»

Distributør Marius Olsen i Another World Entertainment er klar for fest: «Vi i Another World Entertainment er i ekstase over at en av våre favorittregissører kommer til Norge for å besøke publikummet på TIFF. Dette er en ære, og det blir en stor opplevelse for alle å se CLIMAX sammen med regissøren på det største lerretet vi kan finne. Hent fram sangria`n. Kjør film. Nå er det klart for fest!»

CLIMAX vant hovedprisen i Cannes-festivalens sideseksjon Quinzaine des réalisateurs og har mottatt unison hyllest fra et internasjonalt kritikerkorps. Tromsø internasjonale filmfestival går av stabelen mandag 14. januar og varer helt til søndag 2o.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>