Gaspar Noé gjester filmfestivalen i Tromsø

TIFF 2019: I ettermiddag ble det offentliggjort at den fransk-argentinske mesterregissøren Gaspar Noé skal besøke filmfestivalen i Tromsø neste uke.

Noé var allerede aktuell på TIFF-programmet med norgespremieren på hans bejublede nye film CLIMAX (lytt til vår podkast), men nå skal altså den kontroversielle auteuren dra oppover for å presentere filmen selv. Det innebærer at han også blir gjest på Montages’ tradisjonsrike videocast Filmprat (på Kulturhuset, tirsdag 14.30).

Vår egen Sveinung Wålengen, som er leder for Verdensteatret i Tromsø, uttaler seg entusiastisk i festivalens rykende ferske pressemelding: «Vi er svært glade for at Gaspar Noé gjester årets TIFF. Noé er kjent som en provokatør, men er også en stor filmkunstner, og med CLIMAX ser han ut til å nå et bredere publikum enn vanlig. Filmen er en av de senere års mest intense og forførende filmopplevelser – selv om den er aldri så marerittaktig.»

Han har tidligere beskrevet filmen slik på Montages: «Mens det minker i sangria-bollen stiger uroen blant dansetruppen i CLIMAX, som innser at den spanske sommerdrikken har vært krydret med LSD. Situasjonen i det isolerte lokalet glir over i et mareritt av droger og dans, men hu hei – for et audiovisuelt og sanselig fyrverkeri det er for oss tilskuere!»

Distributør Marius Olsen i Another World Entertainment er klar for fest: «Vi i Another World Entertainment er i ekstase over at en av våre favorittregissører kommer til Norge for å besøke publikummet på TIFF. Dette er en ære, og det blir en stor opplevelse for alle å se CLIMAX sammen med regissøren på det største lerretet vi kan finne. Hent fram sangria`n. Kjør film. Nå er det klart for fest!»

CLIMAX vant hovedprisen i Cannes-festivalens sideseksjon Quinzaine des réalisateurs og har mottatt unison hyllest fra et internasjonalt kritikerkorps. Tromsø internasjonale filmfestival går av stabelen mandag 14. januar og varer helt til søndag 2o.