Fotball, sykdom og kjærlighet i traileren til Kule kidz gråter ikke

Tidlig på nyåret er en ny, norsk barne-og ungdomsfilm klar for kinolerretene. Kule kidz gråter ikke er regissør Katarina Launings andre spillefilm, etter debuten Julenatt i Blåfjell. Nå er traileren tilgjengelig på nett, og antyder en sterk fortelling om sykdom, vennskap, ung kjærlighet og lidenskap for fotball.

Filmen forteller historien om Anja, som sammen med vennene sine gleder seg til skoleturneringen i fotball. Det er ikke bare enkelt å være ei fotballelskende jente i klassen, der guttene ikke har sansen for flinke fotballspillere av det motsatte kjønn. Anjas klassekamerat Jonas erter og plager henne, men hun lar seg ikke stoppe. Større utfordringer kommer når Anja får vite at hun er alvorlig syk. Hun vil fremdeles trene med vennene, men blir så dårlig at hun ikke kan delta i skoleturneringen. Da har Jonas en spesiell overraskelse til henne, og det blir tydelig at det kribler ekstra godt i magen hos dem begge.

Kule kidz gråter ikke er basert på den nederlanske bok- og filmsuksessen Achtste-groepers huilen niet, som igjen er basert på en sann historie av forfatteren Jacques Vriens. Det norske manuset er skrevet av Linda May Kallestein, og Kule kidz gråter ikke er hennes debut som manusforfatter for spillefilm. Filmen er produsert av Cinenord Kidstory som de siste ni årene har stått for en mengde filmer på det skandinaviske markedet, blant annet Jørgen + Anne = sant og Karsten og Petra blir bestevenner.

Tidligere langfilmkonsulent Thomas Robsahm ved Norsk Filminstitutt har sagt at manuset til filmen er det som har grepet ham mest i løpet av hans tid i stillingen. Kule kidz gråter ikke har premiere 10. januer 2014. Se traileren under frysbildene.

*

Kule kidz

Kule kidz

Kule kidz

Kule kidz

Kule kidz

Kule kidz

Kule kidz

Kule kidz

*