Sykt lykkelig vant Grand Prix i Sundance

I natt vant regissør Anne Sewitsky juryens Grand Prix i Sundance for komedien Sykt lykkelig (Happy Happy). Dette er den første norske spillefilmen som har vunnet en pris på festivalen, og blant de 14 filmene som konkurrerte i den internasjonale konkurransen var Sykt lykkelig det eneste nordiske bidraget. Før Sewitsky fikk prisen uttalte jurymedlem og Oscar-favoritt Susanne Bier følgende: ”Det er en film hvor vi identifiserte oss med karakterer svært forskjellig fra våre egne liv”.

Sundance-seieren er muligens bare den første av flere i nærmeste fremtid. Sykt lykkelig konkurrerer om 1 million kroner på Göteborg filmfestival og under Berlinalen vil Sewitskys andre spillefilm, barnefilmen Jørgen + Anne = Sant, ha premiere i det såkalte Generation-programmet. Norge har tidligere markert seg veldig positivt med barne- og ungdomsfilm i Berlin, og det skal bli spennende å se om Sewitsky holder denne «tradisjonen» ved like.

Vi gratulerer Sewitsky så mye med prisen og ønsker henne lykke til videre på sin ferd gjennom filmfestivalvinteren!