Sykt lykkelig vant Grand Prix i Sundance

I natt vant regissør Anne Sewitsky juryens Grand Prix i Sundance for komedien Sykt lykkelig (Happy Happy). Dette er den første norske spillefilmen som har vunnet en pris på festivalen, og blant de 14 filmene som konkurrerte i den internasjonale konkurransen var Sykt lykkelig det eneste nordiske bidraget. Før Sewitsky fikk prisen uttalte jurymedlem og Oscar-favoritt Susanne Bier følgende: ”Det er en film hvor vi identifiserte oss med karakterer svært forskjellig fra våre egne liv”.

Sundance-seieren er muligens bare den første av flere i nærmeste fremtid. Sykt lykkelig konkurrerer om 1 million kroner på Göteborg filmfestival og under Berlinalen vil Sewitskys andre spillefilm, barnefilmen Jørgen + Anne = Sant, ha premiere i det såkalte Generation-programmet. Norge har tidligere markert seg veldig positivt med barne- og ungdomsfilm i Berlin, og det skal bli spennende å se om Sewitsky holder denne «tradisjonen» ved like.

Vi gratulerer Sewitsky så mye med prisen og ønsker henne lykke til videre på sin ferd gjennom filmfestivalvinteren!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>