De norske filmene Blind og Søvngjengeren skal konkurrere i Sundance

Regidebutantene Eskil Vogt og Mona Fastvold er begge invitert til filmfestivalen i Sundance med henholdsvis Blind og Søvngjengeren.

De to filmene skal delta i hver sin konkurranse. Blind skal vises i konkurranseprogrammet World Competition, sammen med utvalgte ikke-engelskspråklige filmer fra hele verden. Her kan man vinne prisen «World Cinema Audience Award».

I pressemeldningen fra Norsk Filminstitutt beskrives handlingen i Blind slik:

Etter at hun mistet synet har Ingrid (Ellen Dorrit Petersen) knapt nok beveget seg utenfor leiligheten. Hun kan fortsatt huske hvordan verden rundt henne ser ut, men de en gang så klare bildene er i ferd med å erstattes av dunkle forestillinger. Ingrid aner at ektemannen Morten (Henrik Rafaelsen) ikke går på jobb når han sier at han gjør det, men sniker seg rundt i leiligheten og observerer henne i det stille. Hun mistenker at han er utro, og at han chatter med elskerinnen når han sier han skriver e-post til arbeids- kollegene sine.

Blind

Montages-redaksjonen har stor tro på Eskil Vogts første spillefilm som regissør, og noen spenstige klipp under et seminar på Cinemateket tidligere i høst dempet ikke akkurat forventningene. Vi vet mindre om Mona Fastvolds engelskspråklige Søvngjengeren (Sleepwalker)– en film det tydeligvis er dags å få opp øynene for. Norske Gitte Witt, kjent fra Pornopung og Å begrave en hund, spiller hovedrollen, mens Christopher Abbott og Brady Corbet (Mysterious Skin, Simon Killer) er motspillere. Sistnevnte har også bidratt på manuset til filmen.

Søvngjengeren skal vises i programmet US Competition, sammen med 15 andre amerikanske filmer, og det er første gang en norsk film konkurrerer i denne seksjonen. Årsaken er at Søvngjengeren er filmet i USA, og at de amerikanske skuespillerne har bærende roller.

Sundance filmfestival finner sted mellom 16. og 26. januar. Blind har norsk premiere 28. februar 2014, mens Søvngjengeren settes opp på kino allerede 31. januar.

Kilde: Norsk Filminstitutt (NFI)