Første trailer ute for James Grays romfartsdrama Ad Astra med Brad Pitt i hovedrollen

En trailer er endelig sluppet for James Grays ambisiøse science fiction-film Ad Astra. Etter to utsettelser har Walt Disney Studios Motion Pictures (under 20th Century Fox) nå satt amerikansk premieredato til 20. september, noe som kan tyde på at Fox vil posisjonere Ad Astra som Oscar-kandidat.

Det er en utvidet postproduksjonsfase som har vært hovedårsak til utsettelsene, men nå melder altså blant annet Indiewire om progresjon og fastsatt premieredato til høsten. Brad Pitt spiller hovedrollen som Roy McBride i Ad Astra, en ingeniør på leting etter svar på farens mystiske forsvinning, som skjedde i forbindelse med en forskningsreise til Neptun. En altoppslukende trussel for Jordens eksistens åpenbarer seg, og menneskehetens posisjon i verdensrommet blir utfordret.

Traileren gir visse ekko av både Interstellar og Gravity, og filmen ser unektelig gjennomarbeidet ut. Forhåpentligvis vil den være langt mer nyskapende enn det de nye bildene avslører. I likhet med Interstellar er det også i Ad Astra Hoyte van Hoytema som står for kinematografien. I rollene utover Pitt finner vi blant andre Liv Tyler, Tommy Lee Jones og Donald Sutherland.

Ad Astra er den så langt mest påkostede filmen til James Gray (The Lost City of Z; We Own the Night; The Immigrant), men later samtidig til å være hans mest personlig ambisiøse. Gray avslørte detaljer om filmen så tidlig som i 2013, der han blant annet snakket om sin kjærlighet til 2001: En romodyssé og at den på daværende tidspunkt planlagte romfartsfilmen hans ville ha visse likhetstrekk med «Heart of Darkness«. Har Gray holdt på sine kunstneriske ambisjoner og sitt originale håndlag med sjangre underveis, eller har Ad Astra endt opp som en mer formulaisk, kommersiell affære? Vi gleder oss til å finne det ut!

Traileren kan også sees i 1080p-kvalitet her.