Euphoria-skaper Sam Levinsons nye film med Zendaya & John David Washington solgt til Netflix

Montages’ favorittserie fra fjoråret var utvilsomt Sam Levinsons Euphoria (les vår omtale), og i koronatiden har regissøren og manusforfatteren samarbeidet med seriens hovedrolleinnehaver Zendaya og Tenet-aktuelle John David Washington om spillefilmen Malcolm & Marie.

Malcolm & Marie beskrives som et intimt relasjonsdrama med paralleller til Noah Baumbachs Marriage Story (2019). Filmen er skutt på 35mm, i svart-hvitt, av den ungarske mesterfotografen Marcell Rév, som tillegg til å ha gjort seg bemerket med Sam Levinsons Assassination Nation (2018) og Euphoria har arbeidet tett med sin landsmann Kornél Mundruczó i filmer som Revolten (2013) og Jupiters måne (2017).

Netflix har etter sigende kjøpt filmen for hele 30 millioner dollar, og vunnet en prestisjetung budrunde der blant andre HBO, Amazon, Searchlight, MGM, Apple, A24 og Focus Features stod klare til å bla opp. Dette bør i seg selv signalisere at filmen holder en kunstnerisk kvalitet Netflix mener vil gi dem prestisje og potensielle gevinster i det som blir en Oscar-sesong utenom det vanlige.

Det ser imidlertid ut som om Euphoria-fansen må smøre seg med tålmodighet, da pandemien inntil videre har kommet i veien for innspillingen av den planlagte andre sesongen.

Det er ennå uvisst når Malcolm & Marie får premiere på strømmetjenesten.