Den norske skrekkfilmen Mørke sjeler distribueres i USA

Den norske lavbudsjettsfilmen Mørke sjeler har ikke fordunstet fra jordens overflate etter at den hadde kinopremiere i 2011. Tvert imot har filmen blitt møtt med stor interesse utenfor de norske landegrensene, og i juni måned vil Mørke sjeler bli lansert på DVD og Blu-Ray i USA – av ingen ringere enn Lionsgate.

USA-lanseringen er derimot bare toppen av isfjellet for Mørke sjelers internasjonale suksess. I tillegg til å være tilgjengelig på DVD og Blu-Ray i 10 land, kan filmen skilte med VOD-distribusjon i over 30 land. Et imponerende resultat for en lavbudsjetts «skrekkis», produsert av det lille produksjonsselskapet Addict Films. Produsent Maria Havig-Gjelseth forteller til Montages:

Vi er både stolte og glade over å ha gjennomført dette, og den interessen det har skapt i utlandet, spesielt med tanke på at Addict Films er et bittelite produksjonsselskap kun bestående av tre personer.

Mørke sjeler, som i utlandet går under titlene Zombie Driller Killer eller Dark Souls, er regissert av franskmannen César Ducasse (Lies Inc.), og på rollelisten finner vi blant annet Ida Elise Broch, Kyrre Haugen Sydness og Morten Rudå.

Før norgespremieren i 2011 turnerte Mørke sjeler på en rekke mindre kjente festivaler, og mottok blant annet prisen for beste film under Rhode Island International Horror Film Festival i 2010. I tillegg må det nevnes at soundtracket til filmen, komponert av Wojciech Golczewski, har blitt utgitt av Howlin’ Wolf Records. I likhet med filmen, kan du laste ned musikken via iTunes.

Mørke sjelers suksess er et oppløftende bevis på at man kan få til mye med små midler – og at det er mange måter å oppnå internasjonal suksess på. Vi ønsker Addict Films lykke til med USA-lanseringen 17. juni.

*

 Les vår analyse av Mørke sjeler her.