- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Den norske skrekkfilmen Mørke sjeler distribueres i USA

Av , 21. februar 2014 i Ukategorisert

Den norske lavbudsjettsfilmen Mørke sjeler [1] har ikke fordunstet fra jordens overflate etter at den hadde kinopremiere i 2011. Tvert imot har filmen blitt møtt med stor interesse utenfor de norske landegrensene, og i juni måned vil Mørke sjeler bli lansert på DVD og Blu-Ray i USA – av ingen ringere enn Lionsgate [2].

USA-lanseringen er derimot bare toppen av isfjellet for Mørke sjelers internasjonale suksess. I tillegg til å være tilgjengelig på DVD og Blu-Ray i 10 land, kan filmen skilte med VOD-distribusjon i over 30 land. Et imponerende resultat for en lavbudsjetts «skrekkis», produsert av det lille produksjonsselskapet Addict Films. Produsent Maria Havig-Gjelseth forteller til Montages:

Vi er både stolte og glade over å ha gjennomført dette, og den interessen det har skapt i utlandet, spesielt med tanke på at Addict Films er et bittelite produksjonsselskap kun bestående av tre personer.

Mørke sjeler, som i utlandet går under titlene Zombie Driller Killer eller Dark Souls, er regissert av franskmannen César Ducasse [3] (Lies Inc.), og på rollelisten finner vi blant annet Ida Elise Broch, Kyrre Haugen Sydness og Morten Rudå.

Før norgespremieren i 2011 turnerte Mørke sjeler på en rekke mindre kjente festivaler, og mottok blant annet prisen for beste film under Rhode Island International Horror Film Festival i 2010. I tillegg må det nevnes at soundtracket til filmen, komponert av Wojciech Golczewski [4], har blitt utgitt av Howlin’ Wolf Records [5]. I likhet med filmen, kan du laste ned musikken via iTunes.

Mørke sjelers suksess er et oppløftende bevis på at man kan få til mye med små midler – og at det er mange måter å oppnå internasjonal suksess på. Vi ønsker Addict Films lykke til med USA-lanseringen 17. juni.

*

 Les vår analyse av Mørke sjeler her [6].


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/den-norske-skrekkfilmen-morke-sjeler-distribueres-i-usa/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Mørke sjeler: http://www.filmweb.no/film/article976373.ece

[2] Lionsgate: http://www.lionsgate.com/

[3] César Ducasse: http://www.cesarducasse.com/cesarducasse.com/HOME.html

[4] Wojciech Golczewski: http://www.golczewski.com/

[5] Howlin’ Wolf Records: http://www.howlinwolfrecords.com/

[6] her: http://montages.no/2011/10/analysen-morke-sjeler-2011/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.