Danske Nikolaj Arcel gjør ny Hollywood-remake av Hitchcocks Rebecca

Alfred Hitchcock er igjen på moten: Nå går studioet DreamWorks igang med en nytolkning av Hitchcock-klassikeren Rebecca, med den danske regissøren Nikolaj Arcel (En kongelig affære) bak spakene.

Det er Deadline som melder dette, og i saken fremgår det også at Steven Knight (Eastern Promises) har ført manuset i pennen. Den nye Rebecca skal produseres av det britiske produksjonsselskapet Working Title, som også nylig stod bak Tom Hoopers Les Misérables.

Hitchcocks originalfilm fra 1940 var basert på romanen av Daphne Du Maurier, og følger historien om en ung kvinne som foreslsker seg i en eldre enkemann, som tar henne med til sitt herskapshus – der hans avdøde kone, Rebecca, ennå sitter i veggene. Hitchcocks Rebecca vant i sin tid Oscar for beste film, og er en av de beste (men minst profilerte) verkene fra mesterens tidlige Hollwyood-periode.

Originalen er utgitt på DVD her i Norge. Nytolkningen Rebecca vil antageligvis gå i produksjon mot slutten av året, eller tidlig neste år. Arcel skal først filme The Power of Dog, fra romanen av Don Winslow.