BIFF spenner opp Riget Exodus på kinolerret

BIFF 2022: Årets utgave av Bergen internasjonale filmfestival nærmer seg, og som oppvarming byr de på Norges første – og foreløpig eneste – kinovisning av Riget Exodus.

Lars von Trier har omsider returnert til Rigshospitalet og kultserien fra nittitallet, og kritikerne jublet i kor da den tredje sesongen ingen trodde vi noensinne skulle få se hadde verdenspremiere under filmfestivalen i Venezia for tre uker siden. Montages var til stede, og våre utsendte utropte Riget Exodus til en triumf for alle involverte (lytt til vår podkast).

Søvngjengeren Karen, som vi husker fra Idiotene (Bodil Jørgensen), blir frustrert idet Rigets andre sesong brått avsluttes og stiller flere nye spørsmål enn den gir svar. Hun kikker oppgitt på baksiden DVD-coveret og ser seg nødt til å oppsøke Rigshospitalet midt på natten… Der stifter hun bekjentskap med en eksentrisk stab, inkludert den avdøde Stig-Helmers sønn, Helmer Jr. (Mikael Persbrandt) som er sykehusets nye overlege og minst like skeptisk til dansk slendrian som sin far.

BIFF er først ute med å vise serien på kino i Norge før strømmepremieren på Viaplay, fredag 7. oktober, som oppvarming til årets festival. Vel og merke er det bare de to første episodene som skal vises – men det bør være mer enn nok til å lokke alle bergensere ned til nye Hallen på USF.

Bergen internasjonale filmfestival returnerer i perioden 19.-27. oktober.