Filmfrelst #517: Venezia 2022 – Lars von Triers Riget Exodus

Venezia 2022: Lars von Trier er tilbake og skaper kaos på Lido! Riget Exodus er festivalens store begivenhet, og kultseriens mange fans kan glede seg.

Riget Exodus er «lorte røvmytologisk», for å si det med ord hentet fra von Triers eget vokabular. «Chaos reigns»! Søvngjengeren Karen, som vi husker fra Idiotene (Bodil Jørgensen), blir frustrert idet Rigets andre sesong brått avsluttes og stiller flere nye spørsmål enn den gir svar. Hun kikker oppgitt på baksiden DVD-coveret og ser seg nødt til å oppsøke Rigshospitalet midt på natten…

Vi snakker bl.a. om Riget Exodus sin makeløse rollebesetning, Lars von Triers umiskjennelige humor og seriens utforming, men unngår store spoilere. Serien hadde verdenspremiere i Venezia denne uken, og kan strømmes fra 9. oktober på Viaplay.

Ved mikrofonene sitter Lars Ole Kristiansen og Ida Madsen Hestman.

God lytting!