BIFF serverer romantisk kannibalhorror med nordisk premiere på Bones and All

BIFF 2022: Hele festivalprogrammet for BIFF ble klart før helgen, og i dag kan vi avsløre at enda en godbit legges til menyen – Luca Guadagninos blodferske Bones and All får sin nordiske festivalpremiere i Bergen.

Så sent som i Venezia for fire uker siden presenterte Call Me by Your Name-regissøren urpremieren på Bones and All, med Timothée Chalamet og Taylor Russell i hovedrollene, og nå blir vestlandspublikummet de første her til lands som får være med inn i dette romantisk ladede kannibaluniverset.

«Vi følger alltid nøye med når BIFF-favoritten Luca Guadagnino kommer med ny film,» sier BIFFs programsjef (fiksjon), Kristian Fyllingsnes, i en uttalelse. «[Med Bones and All] var det umulig å unngå å få det med seg, og vi er veldig glade for at en av årets mest omtalte titler får sin nordiske premiere i Bergen.»

Her på Montages delte vi våre første tanker om filmen i denne festivalpodkasten fra Lido, og panelet var i all hovedsak enig om at Bones and All byr på nok et glimrende stykke horror fra den italienske regissøren hvis forrige kinofilm var Suspiria (2018). Vi møter 18 år gamle Maren (Russell), en fremmedgjort kannibal som må forlate stedet der hun og faren bor etter å ha bitt av fingeren til en venninne, og slynges ut på en identitetsreise. På veien gjennom det amerikanske landskapet møter hun «artsfrenden» Lee (Chalamet), som hun forelsker seg i, og sammen forsøker de å finne seg til rette i samfunnet og samtidig stilne sin kjøttsult.

Bones and All vises to ganger på BIFF – søndag 23. oktober kl. 17.30, og mandag 24. oktober kl. 19.15 – og billettene legges ut for salg førstkommende fredag. Det kan også her nevnes at de som ønsker å dykke videre inn i kroppen etter å ha opplevd kannibalismen i Bones and All, har mulighet under BIFF til å se kikkhullsoperasjon-dokumentaren De Humani Corporis Fabrica og David Cronenbergs Crimes of the Future – så her kan folk i Bergen velge å vrake i ulike skildringer av kjøtt og blod på kinolerretet.

Nedenfor kan dere se den ferskeste traileren til Bones and All og filmens plakat. Norsk kinopremiere blir 25. november.