Årets BIFF-program er sluppet – festivalen kan skilte med titler som Annette og Last Night in Soho

BIFF 2021: Store deler av årets program for Bergen internasjonale filmfestival er sluppet, og som vanlig blir det gyllen bearnaise og brent rosmarinkvist på biffen for alle sultne gjester.

Blant de opplagte høydepunktene for utålmodige cinefile, finner vi Edgar Wrights giallo-inpirerte Last Night in Soho, med Anya Taylor-Joy og Thomasin McKenzie i hovedrollene. Filmen hadde nylig premiere i Venezia, der den mottok gode kritikker (hør vår podkast). Wright er for øvrig også representert med sin dokumentar om Sparks-brødrene (The Sparks Brothers) – som på sin side står bak musikken og sangene i Leos Carax‘ musikal Annette. Denne var årets offisielle åpningsfilm i Cannes, og mottok regiprisen av Spike Lees jury (hør vår podkast). Under BIFF blir den festivalens såkalte centerpiece.

Russiske Kira Kovalenkos Unclenching the Fists gjorde seg også bemerket i Cannes, der den ble vist i den offisielle sideseksjonen Un Certain Regard. Under BIFF er den programmert i seksjonen Cinema Extraordinaire, som er festivalens sikreste kilde til genuine oppdagelser fra hele verden. Ellers blir trolig høstens arrangement i Bergen en av få anledninger til å se selveste Andrea Arnolds dokumentar Cow på stort lerret (som vi snakker om til slutt i denne episoden av Filmfrelst).

Nytt av året er konkurranseprogrammer for LHBTI-filmer og klimafilmer: «Propaganda Nights» og «Klimafestivalen Himmel & hav», som skal bedømmes av hver sin jury.

Les mer om hele programmet og de ulike seksjonene på festivalens hjemmesider. Årets BIFF går av stabelen i perioden 20.–28. oktober.