Filmfrelst #468: Venezia 2021 – Last Night in Soho og Mona Lisa and the Blood Moon

Venezia 2021: I denne episoden av Filmfrelst snakker vi om Edgar Wrights tidsreise-horror Last Night in Soho, som hadde verdenspremiere i Venezia og nå er klar for norske kinoer.

Den eklektiske britiske regissøren Edgar Wright forsøker seg på et nytt sjangereksperiment i Last Night in Soho, som slekter på både Repulsion (1965), A Nightmare on Elm Street (1984) og diverse italienske giallo-filmer. I hovedrollen møter vi stjerneskuddet Thomasin McKenzie. Vi diskuterer om Wright her lykkes med å hylle sine forbilder, og samtidig skape noe nytt?

Mot slutten av episoden sneier vi også innom iransk-amerikanske Ana Lily Amirpour (A Girl Walks Home Alone at Night) sin nye film Mona Lisa and the Blood Moon. En underlig miks av J-horror, superheltfilm og buddy-komedie, svøpt inn av en Jim Jarmusch-atmosfære og satt til New Orleans.

Episoden inneholder ingen spoilere. Ved mikrofonene sitter Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen, Ida Madsen Hestman og NRK Filmpolitiets Birger Vestmo.

God lytting!