Ben Affleck regisserer Batman-film

Hvem hadde trodd at eks-Daredevil Ben Affleck skulle bli den nye Batman?

Mange fans av tegneseriehelten skrukket på nesen da Warner Bros. annonserte rollebesetningen til Zack Snyders Batman v Superman: Dawn of Justice.

Nå er det offentliggjort at Affleck ikke bare skal tolke Batman som skuespiller, men også fra baksiden av kameraet. Det er ikke snakk om en oppfølger til Dawn of Justice, men en separat film om den maskekledde helten, som skal eksistere på siden av fortellingen i Snyders film. Foreløpig er det ingenting som tyder på at Afflecks Batman vil forholde seg til Christopher Nolans The Dark Knight-trilogi.

Etter å ha vunnet Oscar for Argo i 2013, og mottatt strålende kritikker for både Gone Baby Gone og The Town, er det logisk at Warner Bros. peker på Affleck (både Argo og The Town ble laget for selskapet). DC Comics har vært tydelige på at de ønsker profilerte og egenartede regissører til filmene sine – da i motsetning til Marvel – og selv om Affleck ikke har etterlatt sterke auteur-avtrykk så langt, kan hans klassiske, renskårne stil sikkert skape en fin kontrast til masete, CGI-innsmurte superheltfilmer som Avengers: Age of Ultron og dens like.

Affleck har tidligere fortalt at han tok på seg Batman-rollen dels for å lære mer om hvordan filmer i dette megaformatet blir til: «I thought if I was going to direct a movie like this, which I would like to do at some point, I need to have something of a refresher course of how these movies are done.»

Nå får han altså prøvd seg. Den nye Batman-filmen skal skrives av Affleck selv, i samarbeid med DC Comics’ Geoff Johns, og vil sannsynligvis få premiere i løpet av 2019. I mellomtiden skal Affleck regissere krimdramaet Live By Night.

*

Kilde: Deadline