«Hvilken rosa er rosa?» – sjekk ut dette bakomklippet om Greta Gerwigs visuelle look for Barbie

Hvilken rosa er rosa? er et av spørsmålet de stilte seg under innspillingen av Barbie, da regissør Greta Gerwig & Co. skulle skape et distinkt look for filmen. I klippet nedenfor får vi en smakebit på den visuelle verdenen som venter oss på kino, og resultatet er absolutt… rosa.

Det har vært en fryd å følge Greta Gerwigs filmkunstneriske karriere – fra indieskuespiller og -manusforfatter i filmer som Frances Ha (2012) og Mistress America (2015), til regidebuten med Nights and Weekends (2008), gjennombruddet med Lady Bird (2017) og videre til Little Women (2019).

Til sommeren returnerer hun med ny film, og nå er det som blockbusterfilmskaper med $100 millioners budsjett, for å puste liv i leketøyprodusenten Mattels elsk/hat-plastdukke Barbie, som første gang kom på markedet i 1959, og siden den gang har vært en innflytelsesrik fantasifigur i endeløse mengder barnerom.

En mindre betydningsfull regissør ville vel holdt interessen vår for denne filmen under kokepunktet, men Gerwig er en av de mest lovende, nye amerikanske auteurene i dag, som virker å beherske balansen mellom kunstnerisk integritet og mainstream-sensibilitet, så hva nå enn det er hun har i ermet med Barbie, så vil det være verdt å oppleve på kino.

Markedsføringskampanjen til Warner Bros. er nå godt i gang, og i dag lot vi oss særlig fascinere av 7-minutters-snutten nedenfor – der tittelrolleinnehaver Margot Robbie tar oss med på innspillingen og gir oss et detaljert innblikk i filmens gjennomarbeidede, konseptuelle produksjonsdesign. Innslaget er publisert hos interiør- og arkiteturmagasinet Architectural Digest, og de har også skrevet en tilhørende artikkel. Gerwig hyret inn produksjonsdesigner Sarah Greenwood og settdekoratør Katie Spencer til oppgaven med å skape Barbies rosakulørte univers, og bygge det som fysiske, håndfaste omgivelser fremfor digitale.

Videoen gir en virkelig interessant inngang til Barbie, og er mer effektiv som nysgjerrighetsskapende smakebit enn de (for så vidt også virkningsfulle) trailerne. Filmen har norsk kinopremiere 21. juli.