Filmfrelst #564: Kinofenomenet «Barbenheimer» – aka Barbie og Oppenheimer

I denne episoden av Filmfrelst tar vi for oss sommerens store kinobegivenhet, nemlig sammenstillingen av de to auteur-blockbusterne Barbie og Oppenheimer, som hadde premiere samme dag – derav fenomenet «Barbenheimer».

Greta Gerwig og Christopher Nolan er to svært forskjellige filmkunstnere, som har det til felles at de begge har vært gjenstand for stor beundring og nærmest blitt dyrket frem på Montages gjennom årene. I sommer har begge returnert til kino med nokså spesielle prosjekter, som bryter litt med hvordan man tidligere har definert dem som historiefortellere: Gerwig forlater sin posisjon i indiefilmen og reiser til et rosafarget eventyrland, basert på leketøysprodusenten Mattels merkevare; Nolan lager sitt første biografiske drama om en historisk skikkelse, med en til ham å være konvensjonell dramaturgi.

Vi tar for oss både Barbie og Oppenheimer i detalj, og ser bl.a. på hvordan forventninger spiller inn i møte med massivt forhåndspromoterte filmer, og forsøker å møte hverandre i en diskusjon der vi slett ikke er enige. Likevel deler vi noen oppfatninger om hva som fungerer og hvilke grep som kunne styrket disse to svært ulike filmene.

Ved mikrofonene over Skype sitter Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen og Ida Cathrine Holme Nielsen.

God lytting!