George Miller aktuell for oppfølger til Man of Steel

De som trodde at ideen om en ren oppfølger til Man of Steel for lengst var skrinlagt, takket være Batman v. Superman: Dawn of Justice, må tro om igjen. Nå svirrer det rykter om at Man of Steel 2 stadig er aktuell, og at selveste George Miller kan havne i registolen.

George Miller imponerte både kritikere og publikum med det heidundrende comebacket Mad Max: Fury Road før sommeren – hyllet som en av årets beste filmer, uansett sjanger. Riktignok ble ikke Fury Road den enorme kinosuksessen mange forventet, men Miller fikk fornyet sin status som visjonær actionauteur, og selv om vi må ta ryktene med en klype salt, er det ikke vanskelig å fantasere om hvorfor han kan egne seg som regissør for Man of Steel 2.

Miller har vært en del Warner Bros.-familien siden han slo igjennom med Mad Max i 1979, og har tidligere vært innom DC Comics-universet med Justice League Mortal, et prosjekt som oppstod i 2007, men senere ble skrinlagt. Det er regissøren bak dokumentaren The Death Of Superman Lives (om Tim Burtons smått legendariske, men aldri gjennomførte Superman-prosjekt, med Nicolas Cage i hovedrollen) som har satt ut ryktene (Empire):

George Miller is doing Man of Steel 2. I don’t feel weird about breaking it. Obviously Zack Snyder is doing Justice League one and two, James Wan is doing Aquaman. … I think George Miller’s a perfect choice to do Man of Steel 2. He’s going to bring so much to it.

«Mad Max: Fury Road»

Jon Schnepp, som han heter, er ikke en upålitelig kilde, og med tanke på at Warner Bros. allerede har planlagt en frittstående Batman-film med Ben Affleck i registolen, er det sannsynlig at produksjonsselskapet også ønsker å bygge videre på Henry Cavills Superman-karakter.

Like etter premieren på Mad Max: Fury Road ble det annonsert at George Miller vil regissere en oppfølger, titulert Mad Max: The Wasteland, men med tanke på Fury Roads underveldende billettsalg, er det ennå usikkert om dette faktisk blir noe av. Hvis Warner Bros. har fått kalde føtter og føler de vil satse på noe kommersielt tryggere enn en ny Mad Max-film, er det ikke usannsynlig at de er i dialog med Miller om å «bruke ham» til noe annet i stedet.

Snyder etterlot tydelige fingeravtrykk i Man of Steel, i en slik grad at det er vanskelig å forestille seg noen andre i registolen til en eventuell oppfølger. Likevel må Miller sies å være en usedvanlig god erstatning, som garantert vil tilføye egne særtrekk til universet.

Som fans av både Miller og Man of Steel, venter vi i spenning på flere oppdateringer om saken.