Battlestar Galactica: Blood & Chrome godt i gang på nett

Hvis du som undertegnede synes den nye versjonen av TV-serien Battlestar Galactica (2004-2009) er noe av det beste som har vært vist på den lille skjermen i de seneste årene, i tillegg til den kriminelt undervurderte (og selvsagt kansellerte) spinoffen Caprica (2009-2010), er du sikkert klar over at det siste tillegget i franchisen, Battlestar Galactica: Blood & Chrome nå er godt i gang som webisoder på nettet. Men det har ikke vært en problemfri prosess å få den ut.

Caprica ble sannsynligvis for langsom og psykologisk for folk flest, som igjen førte til ønsket om å lage en mer action-orientert spinoff. Derav Battlestar Galactica: Blood & Chrome som forteller historien om unge William Adama -- spilt av Edward James Olmos i 2004-serien og Luke Pasqualino her. SyFy Channel annonserte en totimers pilot i 2010, og innspillingen begynte i februar-2011. Først i mars i år ble det bekreftet at piloten ikke ville bli grunnlag for en ny TV-serie på kanalen, men heller lansert som en egen nettserie (såkalte webisodes). Kanskje er treneringen knyttet til et mettet marked for BG-materiale, kanskje er det fordi Bryan Singer visstnok jobber med en filmversjon av serien.

Uansett, 9. november hadde første webisode premiere på youtubekanalen Machinima Prime. I alt er det planlagt 10 episoder, hver på mellom syv og tolv minutter. De første 4 episodene har vært knakende gode – nydelige CGI-effekter, konsis fortellestil, den klassiske blåmettede lysorgie-fotografien og Bear McCrearys stemningsfulle musikk (som til og med refererer Stu Phillips’ tema fra 70-tallsversjonen i første episode). Jo, det er frustrerende med den korte spilletiden og den komprimerte spenningskurven hver enkelt episode må bygge opp, men personlig er jeg bare sjeleglad for at den endelig er tilgjengelig for fansen.

Hvis du ikke ønsker å se serien i dette formatet, har SyFy planlagt å vise piloten i sin helhet i februar neste år. Hvis du derimot er like utålmodig som meg, klikker du deg inn på Machinima Primes youtube-kanal over og ser de fire første episodene der. 5. episode har premiere 23. november.

Her er traileren for serien: