Amerikansk trailer og plakat til Joachim Triers Thelma

Joachim Triers Thelma nærmer seg det internasjonale publikummet med en amerikansk trailer og kinoplakat – kun få dager før filmen får sin internasjonale premiere i Toronto.

Etter at Thelma høstet panegyrisk mottagelse hos den norske pressen etter at filmen åpnet filmfestivalen i Haugesund i august, har den både blitt hanket inn til filmfestivalen i Toronto, Fantastic Fest i Texas og New York Film Festival. I tillegg ble det for et par dager siden klart at den er trukket ut som Norges bidrag til Oscar-kappløpet, og dermed kniver om å få en nominasjon i kategorien beste ikke-engelskspråklige film.

Nå har altså Thelma, som har nordamerikansk premiere førstkommende søndag i Toronto, fått en amerikansk trailer. Den kan ikke sies å være drastisk annerledes fra den norske, men noe er blitt justert for å treffe et utenlandsk publikum – eksempelvis har man valgt å benytte den dramatiske låta «The Wolves» av Cyrus Reynolds. I tillegg har det blitt sluppet en oppsiktsvekkende vakker plakat til filmen.

Thelma får amerikansk kinodistribusjon via distributøren The Orchard, og blir å se på kino over Atlanteren fra og med 10. november.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 9 kommentarer

 1. Ragnar Reiersen sier:

  En omvendt Nattsvermeren?

 2. lars klevberg sier:

  wow!

 3. Karsten Ekren sier:

  Black Sparrow

 4. Dag Sødtholt sier:

  Fikst. Det er ut til å være en kvinnelig variant av en fugl som forekommer i filmen: https://en.wikipedia.org/wiki/Lark_bunting (Den heter visst ikke Black Sparrow på engelsk.)

 5. Karsten Ekren sier:

  Det stemmer, Thor Joachim. (Og med et lite nikk til Pirates of The Caribbean – selv om det forhåpentligvis er en mindre relevant referanse når det kommer til Thelma.)

 6. Karsten Ekren sier:

  Men viktigere enn det: nydelig plakat!

 7. Erik Richter Strand sier:

  Jo, det er veldig pent, men plakaten stenger meg også litt ute, når jeg ikke får se øynene hennes.

 8. Øyvind sier:

  Flott, men savner den Stranger Things-aktige typografien fra den norske plakaten, som fortsatt er min favoritt.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>