Alfonso Cuarón vurderer å lage skrekkfilm

Etter å ha arbeidet med den virtuose science fiction-filmen Gravity i flere år, gir Alfonso Cuarón uttrykk for at han ønsker å beskjeftige seg med mindre produksjoner fremover.

I et langt videointervju med David Poland (via The Playlist), forteller den meksikanske regissøren at den omfattende prosessen med å bringe Gravity til live var kunstnerisk stimulerende, men samtidig såpass utfordrende at han neppe gir seg i kast med et lignende prosjekt i nærmeste fremtid:

I enjoyed every single bit of the process, but I would never do it again (…) It was fun and exciting it was full of challenges. The film was not unlike the journey of the character in the film… It was filled with adversity, things falling apart. You learn to go through and it’s weird to say, but some of the adversities were enjoyable. So, all of that was great, but I would never do it again.

Nå som Gravity er klar for å møte sitt kinopublikum, melder spørsmålet seg: Hva blir Cuaróns neste film? Regissøren har allerede lekt seg med alt fra barne- og fantasyfilm til romantisk drama, så spennvidden er stor. I et intervju med Vulture avslører Cuarón at lysten til å lage en skrekkfilm har kommet snikende, men at det ikke vil dreie seg om noen hvilken som helst samlebånds-slasher, snarere «something more psychological, more emotional, something that festers».

Hvis ønsket holder stand, er dette spennende nyheter for horror-fans. Cuaróns enestående håndlag med filmkameraet gjør at man formelig dykker inn i filmene hans, og det er ikke vanskelig å se for seg at dette kan skape en grøsseropplevelse av de sjeldne.

Se David Polands intervju med Alfonso Cuarón her: