Alexandre Desplat skriver musikken til Gareth Edwards Star Wars-spinoff

I et radiointervju på den franske kanalen Radio Classique i går avslørte Alexandre Desplat at han skal skrive musikken til Gareth Edwards‘ kommende Star Wars-spinoff – som nå også har et navn. 

Det kommer vel strengt tatt ikke som noen bombe, med tanke på at Desplat skrev musikken til Edwards’ fantastiske nytolkning av Godzilla i fjor. Det er heller ingen overraskelse generelt, ettersom den franske Hollywood-yndlingen skriver musikk til alt og alle om dagen, og har – ifølge ham selv – fullbooket seg selv helt frem til 2017.

I intervjuet forklarer Desplat at han ble trukket mot Godzilla etter å ha sett regissørens makeløse debutfilm Monsters (2010), og at han nå er «veldig glad ettersom han skal komponere musikken til Edwards neste film, en Star Wars-spinoff, som er veldig spennende».

Personlig har jeg mine tvil. Ikke bare fordi jeg sliter med å catche Desplat-appellen generelt, men også fordi hans tidligere forsøk i science fiction, fantasy og ‘space opera’-sjangrene ikke har overbevist i særlig grad (Harry Potter, Rise of the Guardians, The Golden Compass). Desplat har flere ganger uttrykt sin begeistring for John Williams og hvor viktig Star Wars var i hans eget yrkesvalg. Det skulle i utgangspunktet være betryggende, men han har ikke vist noen ting foreløpig som skulle rettferdiggjøre den inspirasjonen og parallellen.

La oss allikevel holde døren på gløtt. Kanskje vil han overraske positivt akkurat slik Howard Shore gjorde med Lord of the Rings – et annet prosjekt som tilsynelatende virket utenfor komponistens kapasitet, men som innfridde til de grader.

I tillegg til komponistvalget, har filmen også fått et fullt navn – Star Wars: Rogue One. Det er imidlertid svært lite, om noe, informasjon om filmens historie. Det eneste vi vet er at idéen kommer fra effektguru John Knoll, manusforfatter er Chris Weitz og at den kvinnelige hovedrollen skal gestaltes av Felicity Jones.

Star Wars: Rogue One har forventet verdenspremiere 16. desember 2016.