Filmfrelst #537: TIFF 2023 – Funny Pages og The Banshees of Inisherin

Funny Pages vises på Vega Scene i Oslo fra og med torsdag 1. juni. Denne podkasten ble opprinnelig publisert under Tromsø internasjonale filmfestival i januar. Montages er offisiell mediepartner med TIFF.

*

TIFF 2023: I denne andre episoden fra årets filmfestival i Tromsø tar vi for oss to snakkiser: Irske Martin McDonaghs The Banshees of Inisherin og den amerikanske indiefilmen Funny Pages, skrevet og regissert av Owen Kline.

Martin McDonagh har tidligere stått bak kultfilmen In Bruges (2008) og Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017). Med The Banshees of Inisherin returnerer han til hjemlandet Irland, og har med seg Colin Farrell og Brendan Gleeson når han forteller om to venner som skal «slå opp».

Funny Pages er en svart komedie om et tegneseriemiljø preget av uflidd hår, sprekkeferdige kviser og runkekjellere. Vi henviser blant annet til 90-tallsauteuren Todd Solondz i vårt forsøk på å beskrive filmens rollebesetning og iscenesettelser.

Ved mikrofonene sitter Lars Ole Kristiansen, Karsten Meinich, Erik Vågnes og Ida Cathrine Holme Nielsen. Episoden inneholder ingen spoilere for noen av de to filmene.

God lytting!