Filmfrelst #449: Oslo Pix 2021 – Schoolgirls, Bad Tales og andre oppvekstfilmer

Montages er offisiell mediepartner for Oslo Pix (31. mai-10. juni), og dekker årets utgave av festivalen gjennom artikler og podkastepisoder.

*

Oslo Pix 2021: I denne episoden diskuterer vi et knippe filmer vi har sett i løpet av Oslo Pix sin digitale festival, som alle tematiserer overgangene mellom barndom, ungdom og voksenliv på forskellige måter.

Først tar vi for oss den spanske spillefilmdebutanten Pilar Palomeros Schoolgirls («Las niñas», 2020), der de elleve år gamle jentene på en nonnedrevet, katolsk skole er klare for å utfordre konformiteten lærerne forlanger. Samtidig plages hovedpersonen Celia (Andrea Fandos) av å ikke ha en far i livet.

Deretter sneier vi innom britisk sosialrealisme i Sarah Gavrons Rocks (2019), italiensk suburbia-surrealisme og skumle barn i D’Innocenzo-brødrenes Bad Tales (2020), for så å avslutte med å si noen ord om den finske og velmenende, men dessverre forutsigbare Any Day Now (2020), regissert av Hamy Ramezan.

Ved mikrofonene sitter Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen. Episoden inneholder ingen spoilere.

God lytting!