Årets Oslo Pix blir heldigital

Oslo Pix 2021: Gjenåpningen av hovedstaden går langsomt, så i dag varsler Oslo Pix at årets festival blir heldigital.

Skulle kinoene åpne innen festivalstart 31. mai, vil ledelsen gjøre alt de kan for å avvikle enkeltvisninger i kinosaler, men dette blir i så fall en bonus. Til alle som er lei av virtuelle festivaler, vil vi påpeke at det er svært fornuftig å bestemme seg for å kjøre heldigitalt allerede nå, en hel måned før festivalen begynner. Slik får programsjefene mulighet til å sikre flere titler for strømming enn det som er mulig på kort varsel.

«Vi hadde gledet oss til å lage en fysisk fullskala filmfestival for Oslos innbyggere, men etter siste pressekonferanse legger vi nå programmet vårt over på digital plattform slik at vi sikrer at det blir filmfestival – uansett nedstenging eller ikke. Er vi riktig heldige, så kommer vi til å vise en rekke høydepunkter i sal under festivalperioden», sier programsjef Johanne Svendsen Rognlien i dagens pressemelding.

Oslo Pix er en bredt anlagt publikumsfestival som viser det beste av norsk og nordisk film, i tillegg til høydepunkter fra Europa og Nord-Amerika. Programmet har som målsetting å bringe minneverdige opplevelser til et allsidig publikum og formidle film langs hele spekteret fra påkostede blockbustere til utfordrende kunstfilmer.

Årets digitale festival går av stabelen 31. mai til 10. juni. Det store programslippet skjer torsdag 20. mai.