Filmfrelst #444: Oslo Pix 2021

Montages er offisiell mediepartner for Oslo Pix (31. mai-10. juni), og dekker årets utgave av festivalen gjennom artikler og podkastepisoder.

*

Oslo Pix 2021: Filmfestivalen Oslo Pix blir i år heldigital, og i denne podkastepisoden varmer vi opp til festivalen ved å diskutere årets utvalg og se nærmere på et knippe av filmene som står på programmet – som blir sluppet i dag.

Som mange sikkert husker ble fjorårets utgave av Oslo Pix avlyst i sin helhet, så det er en stor glede at festivalen returnerer i år – selv om det blir i digital variant. Som vi kommer inn på underveis i samtalen nedenfor, glimrer det fortsatt et lite håp om at Oslo kommune vil presentere lettelser i smitteverntiltakene i siste liten, så dersom hovedstadens kinosaler får lov til å åpne innen festivalstart 31. mai kan noen fysiske kinovisninger faktisk finne sted.

Men i vår gjennomgang av årets Oslo Pix-program forholder vi oss til dette som et heldigitalt arrangement, der filmene kan nytes fra en spesialkuratert «strømmetjeneste» i festivalperioden – fra hvor som helst i landet. I programmet finner vi både norske premierer (bl.a. kinodokumentarene Stol på meg og Hei verden), kritikerroste internasjonale dokumentarer, et utvalg populære festivalgjengangere og mer til – fordelt over det vi beskriver som forbausende mange seksjoner!

I vårt Pix-panel sitter Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen og Ida Cathrine Holme Nielsen.

God lytting!