Filmfrelst #328: Eighth Grade

Oslo Pix 2019: I denne festivalepisoden av Filmfrelst diskuterer vi Bo Burnhams oppsiktsvekkende regidebut, Eighth Grade.

Den mest løfterike og iøynefallende amerikanske debutfilmen vi så i 2018 var Bo Burnhams vondmorsomme tenåringsskildring Eighth Grade, som figurerer på flere av topplistene i vår podkast om de beste filmene fra 2018.

Elsie Fisher gestalter åttendeklassingen Kayla, som i sin kamp for å overleve livets popularitetskonkurranse, forsøker å heve en stemme hun kanskje egentlig ikke har, entre arenaer hun kanskje egentlig ikke behersker, og danne vennskap med mennesker hun kanskje egentlig ikke forstår.

Roskva Koritzinsky, Live Øra Danielsen og Lars Ole Kristiansen diskuterer filmen, sosial angst og sosiale medier (og sosiale medier-angst) i podkasten nedenfor.

God lytting!