Filmfrelst #322: Om Film fra sør-programmet 2018

Film fra sør 2018: Det er straks klart for årets utgave av hovedstadens største filmfestival, og i denne episoden varmer vi opp med en bredt anlagt diskusjon om visningsprogrammet på Film fra sør 2018.

Hirokazu Kore-edas gripende mesterverk Shoplifters vant som kjent Gullpalmen i Cannes tidligere i år, og som årets åpningsfilm når Film fra sør går av stabelen torsdag 8. november gir den Oslo-publikummet en perfekt start på festivalen. Her på Montages har vi allerede snakket inngående om Shoplifters i denne podkastepisoden, så i denne gjennomgangen av årets Film fra sør-program setter vi fokus på et knippe andre titler.

Samtalen nedenfor tar opp en rekke temaer tilknyttet festivalprogrammet – vi ser nærmere på de tre regissørene som besøker Film fra sør med egne sideprogram, vi kritiserer festivalens mangel på kjønnsbalanse blant regissørene i hovedkonkurransen, og vi streifer innom en rekke enkeltfilmer, blant dem Nuri Bilge Ceylans virtuose drama Det ville pæretreet og Steve Loveridges gnistrende dokumentar Matangi/Maya/M.I.A.

Ved det virtuelle rundebord for denne podkastepisoden sitter Montages-redaktørene Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen.