Filmfrelst

Filmfrelst #322: Om Film fra sør-programmet 2018

Film fra sør 2018: Det er straks klart for årets utgave av hovedstadens største filmfestival, og i denne episoden varmer vi opp med en bredt anlagt diskusjon om visningsprogrammet på Film fra sør 2018.

Hirokazu Kore-edas gripende mesterverk Shoplifters vant som kjent Gullpalmen i Cannes tidligere i år, og som årets åpningsfilm når Film fra sør går av stabelen torsdag 8. november gir den Oslo-publikummet en perfekt start på festivalen. Her på Montages har vi allerede snakket inngående om Shoplifters i denne podkastepisoden, så i denne gjennomgangen av årets Film fra sør-program setter vi fokus på et knippe andre titler.

Samtalen nedenfor tar opp en rekke temaer tilknyttet festivalprogrammet – vi ser nærmere på de tre regissørene som besøker Film fra sør med egne sideprogram, vi kritiserer festivalens mangel på kjønnsbalanse blant regissørene i hovedkonkurransen, og vi streifer innom en rekke enkeltfilmer, blant dem Nuri Bilge Ceylans virtuose drama Det ville pæretreet og Steve Loveridges gnistrende dokumentar Matangi/Maya/M.I.A.

Ved det virtuelle rundebord for denne podkastepisoden sitter Montages-redaktørene Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 4 kommentarer

 1. Tore sier:

  Digitale piksler fra sør, vest og øst. Savner film.

  • Hei! Savnet etter pustende, kornete, dynamisk celluloid foran projektorlampa kan du heldigvis motvirke på årets Film fra sør – hvis du dedikerer deg til sideprogrammet ‘Film fra før‘, kan du plukke en rekke FFS-visninger hos Cinemateket der flesteparten av filmene vises fra 35mm-kopier. Oversikten finnes her: http://filmfrasor.no/no/program/?p=film-fra-for (Klikk på hver film for å sjekke visningsformatene.)

   Monsoon Wedding, City of God og YOL: Veien utmerker seg blant utvalget som vises på 35mm, og Zhang Yimous Rødt korn (1987) er ikke akkurat at en film man ser ofte i retrospektive programmer.

 2. Tommy L. sier:

  80-tallshype!!! Håper og tror at dere nok en gang skal toppe og slå podcastrekorder denne gangen også, naturligvis ;)

 3. Harald A. sier:

  Hurra! Gleder meg til kåringen av 80-tallets beste filmer og timesvis med podcast!

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>