Filmfrelst

Filmfrelst #313: Venezia 2018 – Yorgos Lanthimos’ The Favourite

Venezia 2018: Med kostymekomedien The Favourite har Yorgos Lanthimos laget sin mest skrullete og samtidig publikumsvennlige film.

Den greske regissøren fikk sitt internasjonale gjennombrudd med Oscar-nominerte Dogtooth (2009), og imponerte stort med sin forrige engelskspråklige film, den dypt forstyrrende The Killing of a Sacred Deer (2017). Nå har Lanthimos for første gang samarbeidet med fotograf Robbie Ryan (American Honey) og den tre ganger Oscar-vinnende kostymedesigneren Sandy Powell – og resultatet er en visuelt overveldende periodefilm.

I hovedrollene møter vi Emma Stone, Rachel Weisz, og Olivia Colman som den sagnomsuste Queen Anne. The Favourite er løs i snippen, høylytt og vulgær som bare en 1700-tallsfest kan være – men holder den hele veien? Foran mikrofonene i Venezia sitter Karsten Meinich, Pernille Middelthon og Lars Ole Kristiansen.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 4 kommentarer

 1. Kike sier:

  «30% mer Peter Greenaway» er et tips alle filmer burde følge.

 2. Ole sier:

  Killing of a Sacred Deer er noe av det dårligste jeg har sett. Merkelig hvem som får filmstøtte igjen og igjen. Dogtooth var grei da. Men sammen med Wes Anderson er Lanthimos i elitedivisjonen av oppskrytte regissører med lite å by på (ikke engang kul stil).

 3. Tor Fosse sier:

  THE FAVOURITE avslutter BIFF 2018 torsdag 4. oktober!

 4. Jon Christoffersen sier:

  Skikkelig kul film. En visuell nytelse og masse kul humor, synes jeg. Emma Stone sin rollefigur er jo råkul:
  «Are you here to seduce me or to rape me?»
  «I’m a gentleman.»
  «Rape then» og legger seg ned på tull.
  Dette er jo alt i alt en kjempebra film, og det var fint at dere klarte å hente dere inn igjen før antall minutter med ‘skulle-ønske-at-filmen…’ ble for høyt, og komme over på filmens styrker igjen på slutten av podcasten.
  Også imponerende hvor bra dere traff med oscar-nominasjoner. De ble jo nominert alle tre. Vel fortjent!

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>