Filmfrelst

Filmfrelst #313: Venezia 2018 – Yorgos Lanthimos’ The Favourite

Venezia 2018: Med kostymekomedien The Favourite har Yorgos Lanthimos laget sin mest skrullete og samtidig publikumsvennlige film.

Den greske regissøren fikk sitt internasjonale gjennombrudd med Oscar-nominerte Dogtooth (2009), og imponerte stort med sin forrige engelskspråklige film, den dypt forstyrrende The Killing of a Sacred Deer (2017). Nå har Lanthimos for første gang samarbeidet med fotograf Robbie Ryan (American Honey) og den tre ganger Oscar-vinnende kostymedesigneren Sandy Powell – og resultatet er en visuelt overveldende periodefilm.

I hovedrollene møter vi Emma Stone, Rachel Weisz, og Olivia Colman som den sagnomsuste Queen Anne. The Favourite er løs i snippen, høylytt og vulgær som bare en 1700-tallsfest kan være – men holder den hele veien? Foran mikrofonene i Venezia sitter Karsten Meinich, Pernille Middelthon og Lars Ole Kristiansen.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 3 kommentarer

  1. Kike sier:

    «30% mer Peter Greenaway» er et tips alle filmer burde følge.

  2. Ole sier:

    Killing of a Sacred Deer er noe av det dårligste jeg har sett. Merkelig hvem som får filmstøtte igjen og igjen. Dogtooth var grei da. Men sammen med Wes Anderson er Lanthimos i elitedivisjonen av oppskrytte regissører med lite å by på (ikke engang kul stil).

  3. Tor Fosse sier:

    THE FAVOURITE avslutter BIFF 2018 torsdag 4. oktober!

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>