Filmfrelst #313: Venezia 2018 – Yorgos Lanthimos’ The Favourite

Venezia 2018: Med kostymekomedien The Favourite har Yorgos Lanthimos laget sin mest skrullete og samtidig publikumsvennlige film.

Den greske regissøren fikk sitt internasjonale gjennombrudd med Oscar-nominerte Dogtooth (2009), og imponerte stort med sin forrige engelskspråklige film, den dypt forstyrrende The Killing of a Sacred Deer (2017). Nå har Lanthimos for første gang samarbeidet med fotograf Robbie Ryan (American Honey) og den tre ganger Oscar-vinnende kostymedesigneren Sandy Powell – og resultatet er en visuelt overveldende periodefilm.

I hovedrollene møter vi Emma Stone, Rachel Weisz, og Olivia Colman som den sagnomsuste Queen Anne. The Favourite er løs i snippen, høylytt og vulgær som bare en 1700-tallsfest kan være – men holder den hele veien? Foran mikrofonene i Venezia sitter Karsten Meinich, Pernille Middelthon og Lars Ole Kristiansen.

God lytting!