Filmfrelst

Filmfrelst #310: Mission: Impossible – Fallout

Vi har sett sommerens store actionfilm, Mission: Impossible – Fallout, og diskuterer hvordan dette sjette kapittelet i franchisen er utformet, hva som skiller det fra de andre, og hvor filmen plasserer seg i dagens blockbusterlandskap.

Tom Cruise sin Mission: Impossible-serie har imponert oss i over tyve år, og Fallout har begeistret internasjonale kritikere i såpass stor grad at forventningene har kokt gjennom hele sommeren. I likhet med forrige film, Rogue Nation, er denne både skrevet og regissert av Christopher McQuarrie – som åpenbart har blitt en viktig samarbeidspartner for Cruise (McQuarrie har også skrevet Valkyrie, Jack Reacher, The Edge of Tomorrow og The Mummy).

Leverer filmen på et så høyt nivå at den kan omtales som en moderne action-klassiker? Er den like elegant og smidig som forgjengeren? Kan biljaktene måle seg med de beste i filmhistorien?

Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen og Thor Joachim Haga diskuterer Mission: Impossible – Fallout i foajeen på Odeon kino i Oslo, rett etter pressevisningen i IMAX-salen.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 4 kommentarer

 1. Øystein sier:

  Endelig er podcasten tilbake! Meget god lytting. Likte filmen veldig godt syns nok kanskje den er litt over «hypet» men filmens action scener leverte og var et meget friskt pust i dagens digitale effekt verden. Paris scenene minnet meg om både The Dark Knight og The Dark Knight Rises. Føler filmen av og til tyr til for mye plotting og at karakterene ikke var så veldig interessante, dermed fungerer ikke humoren og interaksjonene mellom karakterene like godt som i f.eks Ghost Protocol. Det å bringe tilbake kona til Ethan føltes litt flatt, følte filmen prøvde å være mer emosjonell enn den klarte.

  Alt i alt en god film, men eneren er fremdeles min favoritt. Glad for at dere deler mitt syn på den meget utskjelte M:I 2 :)

 2. eddie stien sier:

  En film som ikke treffer inn i følelsesapparatet mitt. Øyeblikket da Kevin Spacey ble skutt inne på kjøkkenet i L.A. Confidential er det jeg vil ha, hvis dere skjønner hva jeg mener. Denne fresingen og Larger than life anabole shoot-out`n i diverse metropoler blir for meg contra-produktivt. Alle sekvensene med action eksploderer ikke for meg, men imploderer. Jeg blir ikke dratt inn i magien, men distanserer meg fra det hele. Til slutt ble jeg å vende ryggen til Tom & Co. Gikk før kinoforestillingen var over – fikk aldri med meg Prekestolen.
  Adjø, Tom. Det var leit dette her.

 3. Steffen sier:

  Godt å ha dere tilbake, det er alltid like kjekt å høre deres lidenskapelige meninger om film. Mulig dere klarte å overbevise meg om å gi denne en sjanse! Forøvrig enig med Lars Ole angående Henry Cavill – god Superman, ikke så mye annet…

 4. Jon Christoffersen sier:

  Kult at dere er tilbake med Filmfrelst. Har blitt lenge mellom episodene i det siste. Fikk sett MI: Fallout på IMAX nå og det ble en kul opplevelse. Gøy å se at Tom fortsatt har løpestilen intakt selv om han begynner å komme litt opp i åra :) God underholdning! Tom var også litt mer alvorlig enn i de tidligere filmene, dnoe han kler godt synes jeg.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>