Filmfrelst #310: Mission: Impossible – Fallout

Vi har sett sommerens store actionfilm, Mission: Impossible – Fallout, og diskuterer hvordan dette sjette kapittelet i franchisen er utformet, hva som skiller det fra de andre, og hvor filmen plasserer seg i dagens blockbusterlandskap.

Tom Cruise sin Mission: Impossible-serie har imponert oss i over tyve år, og Fallout har begeistret internasjonale kritikere i såpass stor grad at forventningene har kokt gjennom hele sommeren. I likhet med forrige film, Rogue Nation, er denne både skrevet og regissert av Christopher McQuarrie – som åpenbart har blitt en viktig samarbeidspartner for Cruise (McQuarrie har også skrevet Valkyrie, Jack Reacher, The Edge of Tomorrow og The Mummy).

Leverer filmen på et så høyt nivå at den kan omtales som en moderne action-klassiker? Er den like elegant og smidig som forgjengeren? Kan biljaktene måle seg med de beste i filmhistorien?

Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen og Thor Joachim Haga diskuterer Mission: Impossible – Fallout i foajeen på Odeon kino i Oslo, rett etter pressevisningen i IMAX-salen.

God lytting!