Berlinalen 2016

Filmfrelst #210: Berlinalen 2016 – Hail, Caesar!

Berlinalen 2016: Coen-brødrenes Hail, Caesar! åpnet filmfestivalen i Berlin, og er nå klar for norsk kinopremiere. I denne podkastpraten diskuterer vi de mange svakhetene som gjør dette til en av brødrenes minst vellykkede filmer.

Montages var som vanlig på plass i Berlin for 10 dager med filmfestival, og i motsetning til fjorårets katastrofale åpningsfilm, virket Coen-brødrenes Hail, Caesar! å være et tryggere og mer solid valg fra festivalsjef Dieter Kosslick.

Som det kommer frem i denne episoden, er dessverre Hail, Caesar! en skuffende film, og Montages-redaktørene Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen diskuterer i samtalen nedenfor de mange problematiske valgene i filmens utforming og manuskript, som gjør dette til et sjeldent svakt innslag i Coen-brødrenes filmografi. Denne episoden inneholder ikke spoilere.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 9 kommentarer

 1. Oi! Har nesten eksklusivt hørt lovord om denne så langt, med folk som hyller den blant Coen brødrenes beste. Venter nok med å høre podkasten til filmen er sett, men dette kan bli spennende!

 2. David A. sier:

  Skal ikke blande meg for mye inn i diskusjonen og har heller ikke sett filmen, men Indiewire satt sammen en samlet vurdering av Coen-filmene basert på en rekke rangeringer. Der havnet «Hail, Cæsar!» på en godt under middels 12/17-plass.

  http://blogs.indiewire.com/criticwire/we-combined-all-the-coen-brothers-rankings-20160208

 3. Lasse Holdhus sier:

  Hva skjer med dårlige åpningsfilmer på berlinalen? I fjor var det også ræva.

  Hail Ceasar var en usammenhengende og todimensjonal metafilm som ikke vet hva den vil. Forstår ikke hvordan Coen brødrene i det hele tatt hadde motivasjonen til å lage den. Eller kanskje mistet de motivasjon og mening i prosessen, men måtte fullføre?

 4. Dag Sødtholt sier:

  Hm! Det var voldsomt. Hvis dette er noe en kan være enig i etter å ha sett filmen, er brødrene inne i en downperiode igjen, for verken True Grit eller Inside Llewyn Davis var noe stort, i min bok.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>