Filmfrelst #499: En rapport fra Los Angeles om Oscar-utdelingen 2022

Montages er på plass i Hollywood, og i denne podkastepisoden fordøyer vi inntrykkene fra Oscar-kvelden 2022, slik den utspilte seg her i Los Angeles.

Oscar-utdelingen 2022 kommer trolig til å bli stående som en av de minst vellykkede i historien, av mange årsaker. Forutsigbare vinnere, dårlige taler, et klønete show, marginaliserte filmarbeidere i viktige kategorier som foto, musikk og klipp og 39 minutter overtid burde vært mer enn nok – men så entret altså Will Smith scenen for å slå ned komiker Chris Rock, på bakgrunn av en spøk som viste seg å være umusikalsk.

Smith kunne valgt å legge seg flat overfor Rock eller forlate showet og la noen andre ta imot statuetten han garantert kom til å få for hovedrollen i King Richard, men returnerte dessverre i «stor stil» med en gråtkvalt monolog om å ha blitt sendt av Gud til jorden for å beskytte både sin egen familie og andres. Det var like surrealistisk som det var kvalmende og sørgelig.

Når det er sagt, hadde vi en opplevelsesrik ettermiddag og kveld i Hollywood (på Nordic Oscar Week sitt visningsarrangement, som utspilte seg på Mondrian Hotel, Sunset Blvd.), og i samtalen nedenfor deler vi noen av observasjonene våre, i tillegg til å kommentere prisene og selve showet.

Ved mikrofonene sitter Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen.

God lytting!