Filmfrelst #153: Larry Clarks The Smell of Us

Denne omtalen ble opprinnelig publisert i forbindelse med vår dekning av filmfestivalen i Venezia i fjor høst. Fra og med fredag 7. august, vises The Smell of Us på Cinemateket i Oslo hele 10 ganger, under banneret «Månedens film». En oversikt over visningene finner du her.

*

Venezia 2014: Vi har sett Larry Clarks nye film, The Smell of Us – hans første franskspråklige film, og et potensielt comeback for den kontroversielle kultfiguren fra Tulsa, som fikk sitt gjennombrudd med Kids i 1995.

I denne festivalepisoden av Filmfrelst diskuterer Montages-redaktørene Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen filmens mange fasetter: Larry Clarks tematisering av prostitusjon, og hvordan The Smell of Us lar den aldrende regissøren dele sitt umiskjennelige blikk med ungdommene på bakkeplan; hvordan filmen føles som et amalgam av tilfeldige opptak i ulik kvalitet; rester som er mikset sammen til en 100 minutter lang låt.

Filmen har ingen tradisjonell fortelling, så vi omtaler scener og øyeblikk ganske fritt – for de som føler at det blir spoilere, vær advart (fra 20 minutter og utover). Det gjenstår å se om filmen får norsk kinodistribusjon, men vi kan allerede spå at den dukker opp på Oslo internasjonale filmfestival til høsten.

God lytting!

*

Den franske distributøren av The Smell of Us har i forbindelse med Venezia-premieren lagt ut et drøyt 7 minutter langt utdrag av scener fra filmen på Daily Motion, og klippet kan ses her: