Filmfrelst #152: Venezia 2014 – Birdman

Venezia 2014: Vi har sett festivalens åpningsfilm, Birdman av Alejandro González Iñárritu (Elskede kjøtere, Babel), og diskuterer den her, i en ny festivalepisode av Filmfrelst.

Birdman – plakatVi befinner oss på øya Lido utenfor Venezia, hvor verdens eldste filmfestival arrangeres på 71. året. Plakaten for Birdman kikker ned på oss fra bussholdeplasser og festivalbygninger, og vi monterer opp båndopptakeren for å diskutere filmen.

Lever Birdman opp til buzzen? Klarer Iñárritu å gjenoppfinne seg selv? Behøver han å gjenoppfinne seg selv? Montages-redaktørene Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen forsøker å gi svar, og diskuterer Birdman her på Filmfrelst – i en episode som er uten spoilere.

Filmen har tentativ norsk premiere i februar 2015, og går også under tittelen Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance). Vi har valgt å bruke den korte varianten.

God lytting!